Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 i-a ținut în case, dar fără acte la primărie: Majoritatea bebelușilor născuți în Anglia și Țara Galilor în 2021 au fost în afara căsătoriei

AGERPRES
bebelusi gemeni

Noile statistici arată că majoritatea bebelușilor născuți în Anglia și Țara Galilor în 2021 au fost în afara căsătoriei. Asta se întâmplă pentru prima dată din 1845, dar cifrele coincid cu blocajul COVID, când nunțile și parteneriatele civile au fost imposibile, dar și ilegale, potrivit Sky News, anunță mediafax.

Pentru prima dată de la 1845, mai mulți copii s-au născut în afara căsătoriei în Anglia și Țara Galilor, în 2021.

Noile statistici arată că numărul celor născuți de mame necăsătorite sau care nu erau într-un parteneriat civil a depășit numărul celor născuți de mame aflate în astfel de relații.

Cu toate acestea, statistica a coincis cu blocarea COVID-19, când nu au fost permise nunțile și ceremoniile de parteneriat civil.

În Anglia și Țara Galilor au fost înregistrate 624.828 de nașteri în 2021, a precizat Oficiul Național de Statistică (ONS).

Aceasta include 320.713 nașteri vii la femei care nu erau căsătorite sau într-un parteneriat civil atunci când au născut - 51,3% din total - comparativ cu 304.115 nașteri vii la părinți căsătoriți sau aflați în parteneriat civil.

Este pentru prima dată când se întâmplă asta de când a început realizarea acestor statistici, în 1845.

Dr. James Tucker, șeful departamentului de analiză a sănătății din cadrul ONS, a declarat că cifrele au urmat o „tendință pe termen lung de scădere a ratelor de căsătorie și de creștere a numărului de cupluri care coabitează, observată în ultimele decenii”.

„Cu toate acestea, trebuie să fim precauți în interpretarea cifrelor de astăzi, deoarece nu cunoaștem încă impactul total al pandemiei asupra statisticilor privind căsătoriile și parteneriatele civile”, a adăugat el.

Cifrele arată, de asemenea, că rata de fertilitate a crescut pentru prima dată din 2012 - la 1,61 copii pe femeie în 2021, de la 1,58 în 2020.

Rata din 2021 a rămas totuși sub cea din 2019.

Cele 624.828 de nașteri vii înregistrate în 2021 au reprezentat o creștere de 1,8% față de 2020.

Este prima creștere anuală a nașterilor vii din 2015, deși aceasta rămâne sub numărul de nașteri înregistrate în 2019.

Iar ultimul an „rămâne în linie” cu tendința pe termen lung de scădere a numărului de nașteri vii de dinainte de pandemia de coronavirus, a precizat ONS.

Cifrele ONS se bazează pe înregistrările de nașteri, iar întârzierile înseamnă că unele nașteri din 2021 ar putea să nu fie acoperite.

Aceasta urmează datelor provizorii, bazate pe datele de notificare a nașterilor NHS, publicate de ONS în martie.

În cadrul creșterii globale a fertilității, ratele au scăzut în rândul grupurilor mai tinere și au crescut la femeile mai în vârstă.

Cea mai mare scădere a fost în rândul femeilor și fetelor sub 20 de ani (16%), în timp ce femeile cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani au înregistrat o creștere a ratelor de fertilitate cu 5%.

Ratele de fertilitate au crescut în toate regiunile Angliei în 2021, cu excepția Londrei și a regiunii West Midlands.

Cifrele arată, de asemenea, că au existat 2.597 de nașteri morți în 2021, o creștere cu 226 față de 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.