Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 în România: Creștere spectaculoasă a numărului pacienților vindecați, în ultimele 7 zile

Facebook
tabel grafic

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a publicat, la 22 septembrie 2020, Raportul săptămânal de supraveghere COVID-19 actualizat cu intervalul 14-20 septembrie 2020. Se observă, faţă de săptămâna anterioară, o creştere semnificativă a numărului de persoane vindecate: de la 54.618 persoane vindecate în intervalul 7-13 septembrie la 90.649 persoane vindecate în intervalul 13-20 septembrie 2020, conform raportului publicat pe site-ul www.cnscbt.ro.

Analiza este realizată în baza a 113.589 cazuri confirmate şi 4.458 decese, conform sursei citate.

Până la 20 septembrie 2020, 95% dintre decese aveau comorbidităţi asociate, 80,7% din totalul deceselor au survenit la persoane de peste 60 de ani, iar 59,8% dintre acestea erau întâlnite la bărbaţi.

În săptămâna 14-20 septembrie, 32,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Cluj, Timiş şi Suceava. De asemenea, 32% din totalul deceselor au fost înregistrate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Maramureş, Bihor, Hunedoara şi Prahova.

În 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată de peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori, mai notează Raportul CNSCBT. Totodată, din totalul cazurilor, unul din 23 a fost întâlnit la personal medical.

Tendinţe de creştere/scădere a cazurilor pe judeţe în ultimele 14 zile:

  • În judeţe precum Alba, Botoşani, Cluj, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava etc s-au înregistrat tendinţe de creştere a infectărilor cu noul coronavirus în ultimele 14 zile.
  • În Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Harghita şi Mureş, tendinţa numărului de cazuri în ultimele 14 zile a fost de scădere.
  • Tendinţe de stabilizare în intervalul menţionat s-au observat, potrivit Raportului, în judeţe precum Arad, Argeş, Braşov, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Prahova, Vaslui, municipiul Bucureşti etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.