Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 începe să-și facă de cap și în Africa, unde sistemul sanitar este la pământ

pandemie

Lista cu statele africane afectate de noul coronavirus continuă să crească, Namibia, Rwanda şi Eswatini, fostul Swaziland, fiind printre cele care au anunţat primele cazuri, relatează sâmbătă dpa, scrie Agerpres.

Numărul de cazuri confirmate în Africa de Sud a crescut cu 14 dintr-un total de 38, în timp ce sosirea unui transportor militar care evacua 122 de cetăţeni sud-africani din regiunea chineză Wuhan era transmisă în direct la televiziune.

  • În Eswatini, ministrul sănătăţii a declarat că persoana infectată are vârsta de 33 de ani şi s-a întors recent dintr-o călătorie de afaceri în Statele Unite.
  • În Namibia, ministrul sănătăţii a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că un cuplu de cetăţeni spanioli a fost testat pozitiv la coronavirus.
  • Un cetăţean indian din Mumbai este primul caz înregistrat în Rwanda, a declarat ministrul sănătăţii din această ţară, Daniel Ngamije.

În Africa nu au fost înregistrate timp de câteva săptămâni cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar boala se răspândeşte acum pe continent şi cel puţin 21 de state au înregistrat cazuri.

Experţi avertizează asupra stării precare a sistemelor de sănătate din multe ţări africane, ceea ce înseamnă că spitalele şi clinicile ar putea fi depăşite uşor de situaţie în cazul unei creşteri a numărului de infecţii cu coronavirus.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.