Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19/ Măsuri draconice în Marea Britanie - Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lire

Pinterest
coronavirus

Guvernul de la Londra a decis înăsprirea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline, potrivit BBC citat de Digi24.ro.. Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau sunt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sunt obligate să stea în carantină.

Potrivit unui studiu comandat de executivul britanic s-a constatat că doar 18% dintre persoanele care aveau simptome au intrat în izolare.

De luni, încălcarea măsurii izolării devine ilegală, cu amenzi începând de la 1.000 de lire sterline până la 10.000 de lire sterline. Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă aceste reguli. Legea se aplică persoanelor care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau cărora medicii le-au recomandat să se autoizoleze deoarece au fost în contact strâns cu cineva care a contractat virusul.

Citește și: UDMR a dat LOVITURA: Soos Zoltan a câștigat primăria Târgu-Mureş

De asemenea, guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană, contribuind astfel la limitarea răspândirii noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.