Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - OPEC+ şi-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din 2021

SteelGruru
petrol

OPEC+ şi-a redus estimările referitoare la cererea de petrol din 2021, cu 300.000 de barili de petrol pe zi, din cauza noilor restricţii impuse de guverne în pandemia de Covid-19, potrivit unui raport realizat de o comisie de experţi a organizaţiei, transmite Reuters.

Comisia Tehnică Mixtă, care oferă consultanţă grupului de state producătoare de petrol între care se află Arabia Saudită şi Rusia, s-a reunit marţi, înaintea unei reuniuni ministeriale de joi, la care se va decide politica referitoare la producţie.

"În pofida reducerii continue a stocurilor comerciale ale OCDE, acestea rămân peste media perioadei 2015-2019, iar volatilitatea care predomină în structura pieţei este un semnal al condiţiilor de piaţă fragile", afirmă grupul în raport.

În scenariul său de bază, comisia se aşteaptă ca cererea de petrol să crească cu 5,6 milioane de barili pe zi în acest an, cu 300.000 barili pe zi mai puţin faţă de prognoza sa anterioară.

De asemenea, comisia a crescut prognoza globală de creştere a ofertei cu 200.000 barili pe zi, la 1,6 milioane barili pe zi.

Ca urmare, stocurile de petrol din lumea industrializată vor coborî în august sub media perioadei 2015-2019, cu o lună mai târziu decât prognoza anterior.

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi producătorii aliaţi, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, au redus producţia cu puţin peste 7 milioane bpd pentru a susţine preţurile şi a reduce supraoferta.

Arabia Saudită a decis să reducă suplimentar producţia sa, cu 1 milion de barili pe zi. O sursă apropiată situaţiei a spus luni că Arabia Saudită este pregătită să susţină extinderea limitelor producţiei de petrol şi gata să prelungească propriile reduceri voluntare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.