Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Primul pacient externat din noua Unitate de Suport Medical de la UMFST Târgu Mureş

Pinterest
coronavirus

Managerul Spitalului Clinic Judeţean d Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat, vineri, că după zece zile de la începerea activităţii în noua Unitate de Suport Medical COVID-19 de la UMFST Târgu Mureş, a fost înregistrat primul pacient externat, care la sosire era într-o stare critică potrivit Agerpres.

"Astăzi, 14 august 2020, a fost înregistrat primul succes în lupta cu COVID-19 la Unitatea de Suport Medical COVID-19, Compartiment de îngrijire pacienţi critici infectaţi cu SARS-CoV 2 - secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Datorită profesionalismului întregii echipe din această secţie, în urma testării negative a pacientului la COVID-19, a faptului că pacientul este stabil hemodinamic fără suport vasoactiv şi nu mai necesită îngrijire în terapie intensivă, acesta va fi externat din spitalul nostru şi va fi retransferat la spitalul de unde a fost transferat pentru continuitatea îngrijirilor. Precizăm faptul că pacientul a fost internat la Unitatea de Suport Medical COVID-19, Compartiment de îngrijire pacienţi critici infectaţi cu SARS-CoV 2 - secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în data de 06.08.2020, acesta fiind transferat dintr-un spital din alt judeţ cu infecţie respiratorie acută, infecţie SARS-CoV 2 formă severă, bronhopneumonie şi alte comorbidităţi în antecedente", a declarat dr. Claudiu Puiac.

Noua Unitate de Suport Medical COVID-19 construită în timpul stării de urgenţă prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş a început să primească din data de 3 augut primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV 2, proveniţi din alte judeţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.