Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Regele și regina Suediei au fost vaccinați

news.ro
regele suediei

Regele Suediei, Carl Gustav al XVI-lea, şi regina Silvia au fost vaccinaţi vineri împotriva COVID-19, a anunţat palatul regal, potrivit AFP.

Cuplul regal a primit prima doză de vaccin la Castelul Stenhammar, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Stockholm, unde locuiesc în prezent.

"Marea vaccinare împotriva COVID-19 este acum în curs de desfăşurare în toată ţara noastră. Sper că toţi cei care vor avea posibilitatea de a fi vaccinaţi în lunile următoare să aleagă să o facă", a comentat regele într-un comunicat, "astfel încât să putem trece împreună şi cât mai repede posibil prin această perioadă dificilă".

Regele Suediei are 74 de ani, iar soţia sa, Silvia, 77 de ani. Vaccinarea lor a fost "efectuată la sfatul medicului regal", a indicat palatul.

Cuplul regal suedez se alătură astfel suveranilor care au primit deja o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, printre aceştia figurând regina Angliei, Elisabeta a II-a, şi regina Danemarcei, Margareta a II-a.

Luna trecută, regele Carl Gustav al XVI-lea s-a pronunţat pe marginea crizei sanitare din Suedia, estimând că ţara sa a "eşuat" în lupta împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.