Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Slovacia impune interdicţie de circulaţie pe timp de noapte

gov.uk
coronavirus

Slovacia va impune de miercuri interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în contextul în care această ţară se luptă cu cea mai ridicată rată de mortalitate de COVID-19 din lume, transmite AFP potrivit Agerpres.

Potrivit unui decret guvernamental, slovacii nu vor mai fi autorizaţi să iasă din case între orele 20.00-05.00 decât din motive medicale sau pentru a merge la muncă.

În timpul zilei, oamenilor li se cere să rămână în locuinţe, excepţie făcând în principal vizitele la medic, deplasările la locul de muncă, plimbările în natură sau cu animale de companie.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va fi în vigoare până la 19 martie, dar va putea fi prelungită.

Slovacia, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, a înregistrat o medie de 24 de decese la 100.000 de locuitori pe ultimele 14 zile, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP.

Rata ridicată 'se datorează unor factori numeroşi, Slovacia a comis mai multe erori', a comentat pentru AFP preşedintele Asociaţiei sindicale a medicilor, Peter Visolajsky.

'Lockdown-ul a fost introdus prea târziu şi nu a fost supravegheat suficient. În plus, această rată de mortalitate este cauzată de starea generală precară a asistenţei de sănătate în Slovacia', a mai spus Visolajsky.

În opinia sa, mai degrabă decât adoptarea de noi restricţii, o mai bună aplicare a celor în vigoare 'ar putea reduce numărul de infecţii'.

Slovacia a devenit luni a doua ţară din Uniunea Europeană, după Ungaria, care a primit un prim transport de vaccin rusesc Sputnik V, din care a comandat în total 2 milioane de doze.

De asemenea, Slovacia a trimis zece bolnavi de COVID-19 în Polonia vecină şi beneficiază de ajutorul unei echipe medicale din România, după ce a adresat o cerere de asistenţă la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.