Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-ul lovește și în Antarctica. Puternic focar într-o bază militară

Facebook
Antartica

Un focar de coronavirus a fost detectat la o bază militară chiliană din Antarctica, singurul continent care până acum nu a fost afectat de pandemie, a anunțat luni armata chiliană, potrivit AFP.

Vezi și: Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

„36 de bărbați au fost testați pozitiv pentru Covid-19, dintre care 26 erau soldați și 10 erau civili de la o companie de servicii care a efectuat lucrări de întreținere programate la baza Antarcticii”, se arată în comunicat.

Contagiunea datează de la recenta vizită la bază a navei marinei chiliene „Sargento Aldea”, care a efectuat manevre de sprijin logistic în perioada 27 noiembrie - 10 decembrie.

După ce și-a finalizat misiunea și a ajuns la portul Talcahuano (sud) pe 16 decembrie, au fost detectate trei cazuri pozitive dintr-un total de 208 membri ai echipajului.

Până atunci, Antarctica a fost una dintre puținele regiuni din lume în care nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus după implementarea restricțiilor și anularea călătoriilor turistice.

Tot personalul neesențial a fost evacuat la începutul pandemiei și s-a decis interzicerea oricărui contact între personalul din cele aproximativ patruzeci de baze militare și științifice internaționale instalate acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.