Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă aruncă 'bomba' după mesajul imperios al SUA: 'De acum înainte, coaliția PSD-ALDE este cu adevărat în stare de război'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Dacă Liviu Dragnea va face din nou o mişcare greşită, cei din PSD îşi vor pierde toată încrederea în el şi vor fi nevoiţi să accepte poziţia adoptată de America, susţine Cozmin Guşă. Consultantul politic consideră că mesajul Departamentului de Stat al SUA vine în sprijinul celor care protestează.

”S-a petrecut un eveniment unghilar care o să despartă apele. Din punctul de vedere al SUA, este un mesaj foarte serios care se emite rar la adresa unui partener strategic de tip euroatlantic, care exprimă cu certitudine că sistemul de putere din România este în pericol să se schimbe sub presiunea majorității parlamentare și a intereselor pe care această majoritatea parlamentară le are”, a declarat consultantul politic, la Realitatea Tv.

Corupție este și în SUA și în alte țări din UE. În Ungaria, spre exemplu, este mai mare  decât în România, susține Cozmin Gușă, precizând că această majoritate parlamentară, sub bagheta lui Dragnea și Tăriceanu, în față, și a altora, în spate, face ca România să pornească pe un drum mai degrabă caracteristic Ungariei.

”Din acest punct de vedere, acest mesaj din partea SUA vine să echlibreze lupta. Lupta cetățenilor din stradă și a noastră, a jurnaliștilor care arată adevărul, oricât de dârză ar fi fost, a fost totuși inegală în fața acestei majorități parlamentare care s-a comportat ca un buldozer”, afirmă consultantul politic.

Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului, OFICIAL, să NU VOTEZE legile justiției

De acum înainte, coaliția majoritară este cu adevărat în stare de război, atrage atenția Cozmin Gușă.

”Până acum doar se distrau... Au mai spus ceva la Realitatea...,,Ei și...''Le mai dăm o amendă'', își spuneau amuzați. Acum, însă, coaliția majoritară chiar se va pregăti de război. Marea problemă e că nu știm care va fi decizia lor. Ei și-au construit întreaga autoritate pe activele de partid. Ei au prezentat excesele ca fiind regula", a precizat consultantul politic.

Cozmin Gușă amintește că majoritatea parlamentară este condusă de un grup care are probleme în Justiție. ”Există oameni care îi sprijină, care doresc legi noi ca să se poată răzbuna pentru ceea ce au pățit. Ei își închipuie că nu meritau să pățească ceea ce au pățit”, spune acesta, evidențiind că vor fi discuții bazate pe instinctul de conservare sau pe dorința de a se răzbuna sau de a formata sistemul din România.

Cristian Tudor Popescu îi face praf pe americani, după ce ne dau ORDINE cu ce să facem: 'Departamentul de Stat nu are dreptul să facă așa ceva cu Parlamentul'

”Operăm cu aceste două scenarii. Cel mai simplu ar fi să spunem că majoritatea va ține cont de parteneriatul strategic, numai că dorința liderilor este atât de mare, că greu se va ajunge la o formulă de acceptare. Majoritatea care  conduce acum nu este în stare să administreze mesajul SUA”, a punctat Cozmin Gușă.

Acest mesaj venit din partea Statelor Unite este ca o ”hârtie de turnesol”, este de părere consultantul politic.  ”Să vedem ce se poate întâmpla după acest mesaj al Statelor Unite, care au recurs la acest gest pentru că și-au dat seama că este nevoie de un astfel de semna, deoarece președintele Iohannis era cvasi-izolat”, a mai afirmat Gușă.

,,De acum, se va discuta în funcție de lideri. Cei din PSD nu o să-l mai suporte pe Liviu Dragnea, dacă dă și acest rateu. Oricum, poziția lui era șubredă'', a conchis consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.