Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu îi face praf pe americani, după ce ne dau ORDINE cu ce să facem: 'Departamentul de Stat nu are dreptul să facă așa ceva cu Parlamentul'

ctp cristian tudor popescu

Departamentul de Stat al SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție violentă la adresa SUA, care se implică în politica internă a unui stat suveran. ”Departamentul de Stat, fie şi al SUA, nu are dreptul să ceară imperios ceva Parlamentului României, nu are dreptul să facă acest lucru cu parlamentul niciunei ţări din lume. Nu are dreptul să facă asta cu Congresul American, cu Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA.”, a spus CTP la Digi 24.

Citește și: Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului

„Este o cerere, o solicitare presantă, cerem imperios. To urge asta înseamnă. Am avut o ciocnire foarte dură cu un ambasador al SUA, care şi-a permis să îndemne ca România să exporte copii în SUA, să se adopte o lege care să faciliteze exportul de copii caucazieni, rasa albă, din România către SUA.

Am reacţionat foarte dur la zicerile acestui domn, la fel - solicita imperios.

În cazul de faţă, ce spune Departamentul de Stat este corect, dar nu e drept. Nimeni în lumea asta, nimeni nu poate cere, forţa, solicita imperios Parlamentului României nimic.

Citește și: Reacție vehementă a Olguței Vasilescu! „NU sunt de acord”

Mă uimeşte verbul folosit, ar fi avut alte soluţii diplomatice. Puteau să spună suntem preocupaţi, manifestăm îngrijorare în legătură cu legile avansate de Tudorel Toader către Parlament, puteau să spună că sprijină puternic în continuare lupta anticorupţie şi solicită orice modificare legislativă în favoarea întăririi luptei anticorupţie.

Au ales să folosească acest verb - to urge - care înseamnă aproape a ordona Parlamentului. Asta nu se face chiar dacă este cauza corectă.

Citește și: Record de AMENZI! În ziua protestelor anti-Guvern, polițiștii au dat mii de sancțiuni – la cât se ridică valoarea totală a acestora

SUA nu ar fi trebuit să folosească acest verb, eu sper ca această ticăloşie pe care o încearcă PSD - ALDE în Parlament să fie stopată de cetăţenii României care vor ieşi în stradă, care au ieşit şi sper să mai iasă în stradă şi să se opună din răsputeri acestei ticăloşii, care să fie trimisă la istoria murdară a României.

Nu vreau ca prin presiunea SUA să se rezolve această problemă, cu toate că sunt partenerii noştri, suntem de partea NATO, suntem de partea UE, a Americii, nu de partea despotismelor slavo-asiatice, dar nu agreez, nu îmi place acest verb, această forţare, acest ordin din partea Departamentului de Stat. Înseamnă ceva extrem de oficial la nivel înalt.

Citește și: Fraudă URIAȘĂ în agricultură! Anunț de ULTIM MOMENT de la ANAF

Probabil discuţiile lui Hans Klemm cu Dragnea sau Tăriceanu au fost inutile, cei doi merg înainte orice ar fi, sunt doi sceleraţi care sunt în stare să arunce România în haos, ar duce-o oriunde numai să scape ei. Asta văd toţi românii.

Poziţia Departamentului de Stat este corectă, dar nu e dreaptă, pentru că Departamentul de Stat, fie şi al SUA, nu are dreptul să ceară imperios ceva Parlamentului României, nu are dreptul să facă acest lucru cu parlamentul niciunei ţări din lume.

Citește și: Un GIGANT german, cu mii de salariați în România, angajează! Ce posturi scoate la concurs

Nu are dreptul să facă asta cu Congresul American, cu Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.