Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, atac neașteptat la Cioloș: planul ASCUNS al premierului

cozmin gusa

Analistul politic Cozmin Gușă lansează un atac neașteptat la adresa premierului Dacian Cioloș, despre care susține că are ambiții personale de continuare a carierei politice, însă face totul pe ascuns.

Citește și: PDL-știi revin în forță. Și-au asigurat locurile de top pe liste. LISTE secrete de candidați/ SURSE

Vezi și: SURSE - Sondajul care complică marile jocuri: PNL, șanse mici să facă Guvernul

Citește și: SURSE - Întâlnire secretă între Ponta și Dragnea: obiectiv FABULOS în alegeri

„Contextul actual al României este complicat și sigur că vinovatul curent, în principal, este guvernul tehnocrat și atitudinea sa. Pentru că, în condițiile în care sunt, practic, lăsați să guverneze de capul lor (fără intervenții politice minimale), e limpede că tot ceea ce se întâmplă și tot ceea ce nu se pregătește este din cauza lor. Pentru mine, în primul rând, guvernul tehnocrat este dezamăgitor din punct de vedere profesional: în loc să facă ceea ce-i recomandă numele (adică să prezinte proiecte consistente, în baza experienței profesionale, interconectate cu agenda cetățeanului, cu provocările de politică externă, pe care trebuie să le vadă în perspectivă), în loc să facă asta, observ o nesimțită obsesie pentru imaginea personală a tuturor (dar, sigur, aici, cu un capitol separat pentru Dacian Cioloș, pe care o să-l detaliez), respectiv niște jocuri subterane între ei sau între grupurile din Guvern care probabil că i-ar face invidioși și pe politruci, pentru că sunt atât de evidente aceste jocuri subterane pentru cunoscători, încât nici nu mai merită să fie descrise. Ele nu ajung la marele public, pentru că – într-un fel inexplicabil, dar, probabil, ușor explicabil prin greața mass media legată de clasa politică – acest guvern tehnocrat are parte de o imagine bună din partea presei, o imagine total nemeritată”, a explicat Cozmin Guşă, informează Realitatea TV.

În continnuare, analistul politic a demascat manevrele de culise ale tehnocraţilor, în special cele ale ministrului Economiei, Costin Borc.

„Despre ce să vorbim? Despre faptul că un vicepremierul (și o să-l nominalizez pe Costin Borc) cu realizări zero în mandatul său face ture pe la Cotroceni și pe la anumite instituții ale statului, să-i tragă de mânecă, să se autopropună prim-ministru din iarnă? Sau că, în weekendul trecut, un grup de 6 sau 7 miniștri unelteau cum să-l preseze mai bine pe Dacian Cioloș, ca să le respecte condiția lor de echipă constituită ad-hoc și multe alte exemple se pot da. Dar repet: ei beneficiază de mult prea multă gratitudine nemeritată din partea presei”, s-a plâns Guşă.

În ceea ce îl priveşte pe premier, consultantul politic a reclamat faptul că fostul comisar european nu dă dovadă că ar cunoaşte priorităţile externe ale României.

„Și revenind la Dacian Cioloș: dezamăgirea mea este legată de el, pentru că, în loc de un om harnic și care să-și suflece mânecile, să lucreze în baza experienței și a vocației lui de ardelean simplu (absolvent de facultate agronomică), mi se pare că acționează ca un actor foarte sofisticat, care dorește să-și ascundă ambițiile personale de putere sau de mărire și îl atenționez că joacă într-un film prost, pentru că nu are succes. Este un actor negativ, dacă la asta se gândește. Adică nevoile României sunt altele; nu să-l perpetuăm pe Cioloș, ci, eventual, să perpetuăm niște măsuri foarte bune luate de Cioloș. Numai că, la capitolul «măsuri», Cioloș nu ne arată mai nimic în acest moment. Și este cu atât mai vinovat, cu cât are nu neapărat exercițiul administrației în România, cât exercițiul de 5-6 ani de comisar european, care l-ar fi pus în postura obligatorie să știe care sunt comandamentele urgente de politică externă”, a zis Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.