Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Sondajul care complică marile jocuri: PNL, șanse mici să facă Guvernul

sondaje-de-opinie

Pe final de vară, marile partide politice au efectuat o serie de sondaje pentru a vedea cum pornesc la drum în bătălia pentru alegerile parlamentare. Fotografia momentului ne arată o bătălie complicată pentru alegerile parlamentare.

Citește și: Sebastian Ghiţă dă peste cap informațiile despre vizita lui Tony Blair în România

Citește și: SCANDAL URIAȘ în PNL! Adriana Săftoiu a RĂBUFNIT: 'Spectacol dizgrațios, asta nu e fuziune'

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor cifre din sondajele de uz intern ale unui mare partid politic. Iată care sunt cifrele:

- PSD: 36%

- PNL: 28%

- ALDE: 7%

- PMP: 5%

- UDMR: 5%

- USR: 3%

Dacă aceste cifre se respectă și la urne, jocul politic se complică extrem de mult. Ar rămâne de redistribuit 18-19 procente în viitorul Parlament, iar PSD își va lua partea cea mai importantă. Pe actualele cifre, PSD+ALDE ar obține 43%, iar cu redistribuirea s-ar învârti în jurul valorii de 50%.

Pentru a fi siguri de guvernare, cei de la PSD vor trebui să aducă și UDMR-ul în coaliție, iar în acel moment președintele Klaus Iohannis nu va mai avea de ales. O asemenea majoritate ar putea fi susținută și de grupul minorităților naționale, care ca însemna aproximativ 3% în viitorul Parlament. În final PSD+ALDE+UDMR+minorități ar putea ajunge la aproximativ 60%, o majoritate mai mult decât confortabilă.

De partea cealaltă, pentru PNL este foarte complicat să obțină guvernarea. Bazându-ne pe declarațiile actuale, cei de la PNL ar putea face alianță doar cu UDMR și foarte puțin probabil cu PMP. Chiar și așa, această alianță ar însuma 38%, la care se adaugă și procentele de la redistribuire, cifre care nu vor conduce partidul la peste 50%, chiar dacă vor atrage și minoritățile naționale de partea lor.

De menționat, că o alianță PSD-PNL ar da peste cap toate aceste calcule și ar forma o majoritate asemănătoare cu cea avută de USL în 2012.

Din informațiile noastre, sondajul a fost realizat la finalul lunii august, la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.