Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă îl pune la punct pe Ludovic Orban: 'Este șocant. Singurul care ar avea datoria să participe la acest miting este Iohannis'

cozmin gusa

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit, într-o intervenţie la Realitatea TV, despre dorinţa unor politicieni de a participa la mitingul diasporei, anunţat pe 10 august. Reacția lui Gușă vine în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că a încurajat membrii şi simpatizanţii PNL să participe la mitingul de pe 10 august al Diasporei și că speră ca evenimentul să fie unul de amploare.

"Este şocant (n.r. despre declaraţia lui Ludovic Orban despre participarea la mitingul diasporei). Acestă remanenţă, perpetuare în prostie politică, de care dau dovadă aceşti lideri gen Orban sau alţii, nu pot... Adică sunt şi alţi oameni din partid care ar putea să îi spună „Băi baiatule, stai pe margine, nu este mitingul nostru, este mitingul unor cetăţeni revoltaţi, dacă participăm la mitingul ăsta, nu numai noi, Cioloş, Barna, nu ştiu care, alţi liberali sau alte partide politice, le dăm apă la moară celor din PSDragnea  să discute despre politizarea acesui miting". Asta e la mintea cocoşului. Ar trebui să îşi dea seama de prostia pe care o fac. Cum adică să faci aşa ceva? Aia săracii vin, câţi o să vină nu contează, câteva mii, câteva zeci de mii, nu ştiu ce sa va întâmpla. Dar oamenii aştia vin animaţi de un efort fizic, ei nu au zis Jos PSDragnea şi Sus PNL, în niciun caz, iar aceste partide nu au de ce să se amestece, apelurile astea publice nu fac decât să realizeze jocul perfect pentru PSDragnea şi maşina lui de propagandă.

Singurul care ar avea datoria să participe la acest miting este Klaus Iohannis. Klaus Iohannis este într-o mare măsură, preşedintele oamenilor din diaspora care au influenţat, într-un mod covârşitor, şi votul din ţară, pentru că le-a fost frică în 2014, inspiraţi de atitudinea lui Ponta, secondat de Dragnea şi de baronii PSD.

Daniel Dragomir laudă lupta lui Dragnea cu serviciile: 'Dumbravă ce face? E bine? Papă banii statului și vrea și pensie? Pușcărie nu vrea?'

Klaus Iohannis da, el nefiind politic poate să participe fără să deranjeze, nu este nimic neconstituţional, În rest, aceste partide, invenţii de budoar, gen mişcarea lui Cioloş sau invenţii ale unor generali din SRI, cum ar fi Florian Coldea, cum este USR-ul sau PNL-ul, care este tot atât de dedicat anti-justiţie pe cât este şi PSD-ul, nu au ce să caute la acest miting al unor cetăţeni care nu şi-au găsit alternativă politică între partidele româneşti şi tocmai de aia vin să protesteze împotriva lui PSDragnea pentru că în Parlament, nici PNL-ul lui Orban, nici USR-ul, nici alte partide nu i-au reprezentat", a precizat Cozmin Guşă.

"Ce să caute ei să paraziteze acest miting? Ce să caute ei să participe la acest miting? O să fie un concurs între ei, o să îi vedeţi, cum îşi iau tricourile şi se înscriu la start: Orban, Cioloş, Barna. Sunt oameni total neprofesionişti, au şi o doză mare de nesimţire, care nu au ce sa caute acolo. Dar, dacă vorbim de personalităţi politice, Klaus Iohannis poate să participe la acest miting şi ar avea datoria, pentru că aceşti oameni, atunci când l-au votat şi-au pus speranţa în el. Iar prezenţa lui nu ar fi deloc deranjantă, ba dimpotrivă, ar fi recomandabilă, pentru că aceşti oameni caută măcar o mulţumire, măcar din punct de vedere moral, pe care să o capete de la cel pe care l-au ajutat în 2014. Pentru că atunci ei nu s-au uitat la partide, ei s-au uitat unde sunt grupaţi baronii, în special, în spatele lui Dragnea. Cine e Dragnea? Şeful de campanie al lui Ponta. Cine-i Ponta? Şeful lor. Gata. Mergem, ne mobilizăm, pentru că ne-au luat dreptul de vot. Asta a fost jocul din 2014.

După semnalul de ALARMĂ tras de Comisia Europeană, proiectul de lege pentru protecția victimelor infracțiunilor este aproape de final

Eu mă întreb acum, dacă ei ar afla că Forian Coldea se află în spatele acestei organizări de tip Dragnea, de ce nu de tip Pippidi, am putea să ne gândim, cum s-ar simţi ei?

Această atitidune a lui Orban şi a altor lideri politici, ne arată nouă cât de lipsisiţi de speranţă suntem în interiorul Parlamentului, cu asemenea reprezentanţi politici.

Ce-i mai simplu? Să îi laşi pe aceşti cetăţeni, animaţi de o dorinţă civică puternică, care sacrifică 2-3 zile din concediu şi vin la manifestaţie. Nici măcar nu contează câţi o să fie, contează acest spirit. Să te duci să îi deranjezi, cu atitudine de tip politicianist... „Taci mă nene, participă acolo, că nu te opreşte nimeni, dar nu mai face paradă de faptul că vei participa”. Pentru că tocmai acest gen de discurs îndepărtează votul acestor cetăţeni normali, dedicaţi valorilor democratice, pe aceste mişcari politice vechi", a mai spus consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.