Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă ÎNCINGE 'războiul' dintre Guvern și protestatari: 'Lupta a devenit surdă între cetățeni și o majoritate cu un comportament nesimțit'

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste rezist

Lipsa de alternativă politică face ca protestele să nu fie atât de consistente, afirmă Cozmin Gușă. Consultaltul politic este de părere că dacă cetățenii ar simți că ar exista o alternativă, s-ar mobiliza mult mai tare, iar presiunea publică ar fi una de natură să realizeze schimbări clare în comportamentul parlamentar.

Majoritatea celor care ies în stradă pentru a protesta față de legile Justiției sunt speriați de perspectiva rebaronizării și vor să nu le fie teamă că banii lor din taxe ar fi investiți în buzunarele politicienilor, consideră Cozmin Gușă.

Citește și: Traian Băsescu, scrisoare EXPLOZIVĂ către Mihai Tudose: Ne apropiem de DEZASTRU

"Toată lupta a devenit una surdă, între niște cetățeni cum sunt cei din stradă, care nu au alternativă politică, pentru că ar fi votat-o, și o majoritate cu un comportament nesimțit care ignoră semnalele venite de la nivelul societății, de la nivelul comentatorilor independenți, al organismelor care vor să apere și să susțină legea și merg pe o linie care să le aducă rezolvarea unor probleme personale - dosarele din Justiție, pe care nu vor să le abordeze într-un sens legal, în spiritul și în litera legii, ci modificând sistemul legislativ -”, a explicat consultantul politic.

Cozmin Gușă este de părere că manifestațiile vor viza cu preponderență Parlamentul, pentru că românii și-au dat seama că acolo se va baricada majoritatea PSD+ALDE. ”Asta nu înseamnă că efortul cetățenilor va fi încununat de succes. El este util societății, e nevoie să vedem că societatea încă păstrează semne de normalitate”, a mai subliniat consultantul politic.

Din cauză că nu există alternativă politică, partidele se ”lipesc” la aceste manifestări, însă politicienii strică esența lor, a afirmat Gușă la Realitatea TV.

Liviu Dragnea și PSD nu mai beneficiază de încredere, iar rezultatil alegerilor locale parțiale demonstrează acest lucru.

"În condițiie în care ești la guvernare ai toate resursele, susții un candidat - cum a fost cazul la Deva -, iar candidatul tău pierde, e clar că te înscrii pe o spirală a neîncrederii publice”, a declarat consulantul politic. Coaliția PSD+ALDE a avut un program de guvernare fals pe care nu vreasă-l schimbe pentru ca Dragnea să nu-și piardă puterea, a mai evidențiat acesta.

Cozmin Gușă consideră că în urma protestelor nu vor fi efecte, ci cei din majoritate se vor mobiliza cu atât mai tare să-și ducă la îndeplinire planul.

Citește și: Năstase RUPE TĂCEREA şi vine cu explicaţii despre privatizarea Petrom: 'Se face încă o confuzie...'

”Nevoile Justiției erau cele legate de dispariția exceselor, de legea răspunderii magistraților. Au încercat să croiască o lege care să le satisfacă lor nevoile”, a subliniat consultantul politic.

Riscul, în prezent, este dat de  lipsa deontologică a mass-media, care o să-i facă pe mulți să încerce să manipuleze ”într-un mod grosoloan”, a avertizat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.