Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă vorbește despre PUTEREA neoprotestanților: ‘Nu ne-am dat seama’

cozmin gusa

Printre analizele ce au fost făcute după invalidarea referendumului privind modificarea articolului 48 din Constituție în spațiul public se arată cu degetul și către Biserica Ortodoxă Română (BOR). Cozmin Gușă susține însă că BOR nu a pierdut nimic după referendum deoarece ea are mize de alt gen.

Citește și: Victor Ciutacu, după ultimul atac al lui Liviu Dragnea: 'Nu credeam că va fi nevoie să ajung taman eu s-o spun'

Iar în privința Patriarhului Daniel, căruia președintelui PNȚCD, Aurelian Pavelescu, i-a cerut demisia, susține că este de fapt un conducător potrivit al vremurilor noastre.

„BOR nu a pierdut nimic din ce avea după referendum. Atâta are BOR, pe acest gen de miză. Biserica Ortodoxă are un anumit rol atunci când este vorba de altfel de mize. Mize de tip călăuzitor. Nu genul ăsta. Eu nu i-am creditat niciodată cu acţiunea asta de tip politic. Niciodată nu mi s-a părut că ar avea o influenţă mare dacă le spune credincioşilor: mergeţi şi votaţi-l pe ăla sau aia! Şi am condus destule campanii. Cu asta nu i-am creditat niciodată. Aici biserica trebuia să fie conştientă că, dacă nu se va delimita mult mai clar şi mai dur de Dragnea, asta va păţi. Eu am şi spus-o public acum o lună. Patriarhul Daniel este un conducător potrivit al Bisericii Ortodoxe Române în vremurile noastre şi nu s-a dus nici aşa, nici aşa. Sigur că are o problemă, un deziderat al tuturor ortodocşilor de a termina Catedrala Neamului. Şi atunci, într-un fel sau altul, depinde de guvernări. Pentru că la noi, la ortodocşi, mult mai puţin decât la catolici, vin credincioşii să dea nişte bani pentru un mausoleu sau pentru un lăcaș de cult simbol cum ar fi Catedrala Neamului. Şi atunci Preafericitul nostru este dependent fie de Guvern, fie de primării pentru a putea să termine acest deziderat al tuturor credincioşilor ortodocşi. E şi un loc de pelerinaj, e foarte important. Biserica noastră asta e, nu se poate schimba. Ne place sau nu ne place, asta e! Vorbim despre venerabili cu vârste de 60-70-80 de ani. Nu se mai schimbă. Suntem mulţumiţi sau nu suntem mulţumiţi, asta e biserica noastră”, a susținut Cozmin Gușă în direct la postul de televiziune Realitatea TV.

Citește și: Înregistrarea cu Țuțuianu DINAMITEAZĂ PSD - Un greu social - democrat bate cu pumnul în masă: Este total inamical şi total greşit

În urma acestui referendum Cozmin Gușă a identificat și influența neoprotestanților, dar și în partidele politice principale: PSD și PNL: „La referendum, cei mai activi în acest demers au fost neoprotestanţii, cultele de tip neoprotestant. Cea mai mare participare a fost în judeţele cu o proporţie foarte mare de neoprotestanţi care au militat pentru prezenţa la referendum şi care foarte disciplinaţi, mai disciplinaţi decât ortodocşii noştri, care sunt mai toleranţi, s-au dus şi au votat. Poate că jumătate din aceste voturi aparţin neoprotestanţilor. Ceea ce noi niciodată nu am considerat pentru că nu ne-am dat seama de cât de mare este influenţa acestor neoprotestanţi în zona de putere românească. La PNL, dintr-un grup de 100 de parlamentari, circa o pătrime sunt neoprotestanţi. Şi la PSD. Există foarte mulţi neoprotestanţi în Parlament care au altă agendă. Nu-i niciun sacrilegiu, este credinţa lor”, a mai declarat consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.