Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă anticipează rezultatul ședinței din PSD: 'Liviu Dragnea i-a trădat! Și-a făcut armată vie a unui general mort'

liviu dragnea psd

Cozmin Guşă a susţinut, la Realitatea Tv, că şedinţa pe care o va avea PSD, luni, nu va fi una agitată, nu este o luptă între Dragnea şi Tudose, întrucât meciul real se va da între Dragnea şi Bădălău, adică cei care l-au susţinut pe şeful PSD, dar care nu o mai fac acum. Referitor la prezidenţiabilul PSD pentru 2019, Guşă a mai spus că Gabriela Firea este doar un candidat iepure. Nici măcar partidul nu ar desemna-o, a mai spus acesta. La fel, nici Tăriceanu nu este o variantă pentru postura de candidat comun PSD-ALDE.

Cozmin Guşă a mai spus că adevăratul meci va fi între Dragnea şi Bădălău, dar trebuie punctat că Dragnea este cel care a trădat PSD, după ce şi-a facut acea armata vie a unui general mort, cu peste 100 de oameni din Teleorman puşi în structura centrală.

Citește și: EXCLUSIV! Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

"Al doilea lucru, legat de Comitetul Executiv, nu este o luptă Dragnea –Tudose, dar lui Dragnea i-ar conveni să se vadă aşa, ca să îşi întărească poziţia în partid, din nefericire pentru Dragnea, Dragnea a fost părăsit în a fi susţinut, chiar de către cei care l-au susţinut. Mai degrabă, meciul de mâine din PSD va fi între numărul 2, Niculae Bădălău, şi Liviu Dragnea. Am văzut şi ce se spune că Bădălău l-ar trăda... Nu e corect. În primul rând, Liviu Dragnea i-a trădat pe ei, pe toţi, el şi-a facut acea armata vie a unui general mort, cu peste 100 de oameni din Teleorman puşi în structura centrală, lucru care nu are cum să placă unui partid care este învăţat să conducă colectiv şi fiecare dintre aceşti lideri să fie reprezentaţi în Guvern, fie prin ei înşişi, dacă îşi doresc şi sunt capabili, fie prin oameni de la vârful organizaţiilor care au câştigat alegerile", a spus Guşă.

Citește și: Un lider PSD din teritoriu anunță: „Mergem cu Firea la prezidențiale!”

Acesta a dezvăluit că Dragnea a petrecut Revelionul cu un grup restrâns din PSD, în timp ce Tudose a fost la munte, cu ceilalţi:

"De altfel, pentru cunoscători, şe ştie că Liviu Dragnea şi-a petrecut izolat acest Revelion, cu o sumă mică de apropiaţi, în care s-a remarcat Carmen Dan, în timp ce ceilalţi, în frunte cu Mihai Tudose a petrecut la munte, bând un şpriţ, discutând. Dar vă daţi seama cum este asta: unul la Scroviştea, respectiv Dragnea, în timp ce ceilalţi sunt toţi impreună. Deci imaginea este foarte clară".

Citește și: Se pregătește un puci în PSD? Adrian Țuțuianu „sare la gâtul” lui Liviu Dragnea

Guşă a explicat că în cazul congresului jocul este unul mediatic, întrucât că adevăratul scop al Congresului, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultanţii israelieni, este sa capete un soi de nominalizare formală, în speranţa că un prezidenţiabil va fi mai puţin atacat de Justiţie:

"Legat de congres, aici jocul este unul mediatic: se agită mult două nume care pot fi prezidenţiabilii PSD: Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu. Legat de Firea, ea nu a jucat tot timpul decat rolul de iepure sau ocupant de loc pentru calitatea de prezidenţiabil, până în momentul în care Dragnea şi-ar fi rezolvat problemele pe care trebuia să şi le rezolve. Pentru că adevăratul scop al congresului, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultanţii israelieni care îl bagă gardă în fiecare zi, este sa capete un soi de nominalizare formală, în speranţa că un prezidenţiabil va fi mai puţin atacat de Justiţie, asta fiind o cutumă care se aplică doar în anul prezidenţialelor, şi după ce acest prezidenţiabil a fost nominalizat".

Citește și: CTP îi dă o lovitură sub CENTURĂ lui Alexandru Arșinel! „Să i se scoată rinichiul pe care i l-a băgat Lucan”

Guşă a mai spus că mai degrabă ar avea şanse să fie nominalizată Ecaterina Andronescu, decât Gabriela Firea, pentru prezidenţiale, în partid. Totodată, varianta Tăriceanu candidat comun este imposibilă, pentru că ar demobiliza liderii PSD, dar şi electoratul PSD:

"Nu putem discuta despre Gabriela Firea, cred că dacă vorbim de femei, mai degrabă Ecaterina Andronescu ar putea fi nominalizată şi să capete votul partidului. Al doilea nume, Călin Popescu Tăriceanu este împins de consultanţii acestuia in faţă, pe o teorie falsă, că PSD nu poate câştiga prezidenţialele cu candidat propriu. Dar cu atât mai puţin ar putea să câştige Călin Popescu Tăriceanu, care ar demobiliza liderii PSD şi electotarul PSD. Sigur, asta este o dorinţă a sa, să fie candidat comun, şi nu numai, şi ci a celor din spatele lui, dar este imposibil", a subliniat Guşă.

Citește și: Sume IMPRESIONANTE! Cât câștigă Bogdan Grecu, fostul soț al Danei Grecu, cu afacerea sa

Acesta a mai subliniat, spre final, că Congresul PSD mai are un scop: să i se aducă anumite calităţi lui Dragnea prin sondaje care pot fi semnate de Marius Pieleanu, în care Dragnea să fie prezentat cu cote mai mari decât cele pe care le are în prezent, cele de 8%-10%. "Pun pariu că pe orice măsurare chiar şi Codrin Stefanescu este înaintea lui Dragnea", a încheiat Cozmin Guşă care a adăugat că este posibil ca anumiţi lideri PSD să lipsească de la Congres, tocmai pentru a-şi arăta dezinteresul.

Citește și: Informații incendiare! Cu cine s-ar fi RECĂSĂTORIT Dana Grecu, la doar o lună de la divorțul de Bogdan Grecu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.