Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, despre mesajul cerut de președintele Ucrainei la CM: ZeleVogue vrea să marcheze în finala din Qatar. Macron nu-l lasă pe teren!

cozmin gusa

Cozmin Gușă ironizează cererea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a cerut, la finala Campionatului Mondial din Qatar, să dea un mesaj de pace, dar FIFA l-a refuzat.

N-aveți cum să știți, deoarece nu se mediatizează în România, dar cea mai aprigă acțiune din aceste zile, pentru care se mobilizează șefi de state și servicii secrete, este impunerea unui discurs al lui Zelenskiy ce să ruleze pe stadionul din Qatar în deschiderea finalei de mâine dintre Franța și Argentina. Dacă n-a avut satisfacție la decernarea Oscarurilor, iar Nobelul pentru pace l-a ratat ca prostul, micuțul actoraș ce joacă rolul președintelui războinic al Ucrainei a bătut din picior și cere protectorilor săi să-l distribuie în spectacolul finalei de fotbal ca să dea un mesaj pentru pace, finală unde e previzibil ca audiența să fie de ordinul miliardelor de telespectatori.

Abia acum și așa se poate vedea disperarea lui Zelenskiy, el a priceput că și cei ce empatizau la început cu suferința ucrainenilor și îl simpatizau și pe el, văzându-l ca pe un lider curajos și patriot ce-și apără țara, și-au schimbat părerea între timp, excedați de minciunile spuse pe bandă rulantă, dar și de gesturile deșănțate de PR de tip showbiz ale Zelenskiy-lor, ce nu cadrează cu drama planetară iscată din războiul ucrainean. Iar acum forțează intrarea pe teren!

Spre lauda lor și satisfacția fanilor, cei de la FIFA rezistă presiunilor protectorilor lui Zelenskiy de pe axa Washington-Bruxelles, și deocamdată au transmis că nu aprobă cererea ucraineanului, deoarece nu are legătură cu fotbalul, dar presiunile, dublate de amenințări, au continuat și-n cursul zilei de ieri, și e previzibil că se vor face și azi. Singurul aliat pe față al celor de la FIFA este președintele Franței care, în mod firesc și pragmatic, consideră că n-are de ce împărți gloria politică a finalei decât cu președintele Argentinei, Alberto Fernandez, sau cu liderul țării gazdă, emirul Tamim bin Hamad.

Corupția în fotbal e mare, mult mai mare decât în restul sporturilor, deci posibilitățile de șantaj asupra decidenților sunt multiple și imediate. Chiar și așa, șeful FIFA, elvețiano-italianul Gianni Infantino, a rezistat cu brio presiunilor uriașe ale atotputernicului lobby LGBT, ce-a vrut să transforme mega-evenimentul fotbalistic din Qatar într-un circ de promovare și expunere a lgbt-ismului. Dacă rezistă și ofensivei uriașe pentru impunerea lui Zelenskiy în distribuția finalei de mâine, cu toată corupția lor, cei din conducerea FIFA merită recunoștință și mulțumiri din partea tuturor celor angrenați în lupta pentru normalitate, ce vor avea astfel o mare satisfacție. Iar, pe lângă extraordinarul spectacol sportiv pe care ni l-a oferit, Mondialul din Qatar va fi pomenit ca fiind și manifestarea în urmă căreia s-a demonstrat că normalitatea nu e pierdută pe planetă și solidaritatea împotriva exceselor de tip transumanist e singura rețetă eficientă într-o lume debusolată.

ALLEZ LES BLEUS! VAMOS PUMAS!

Cozmin Gușă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.