DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cozmin Gușă, ieșire furtunoasă după ce a auzit că Guvernul pregătește o lege anti-defăimare: 'Înapoi în comunism'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă comentează în termeni duri faptul că Guvernul Cîțu pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri. „A venit și momentul castrării fizice a presei, înapoi în comunism”, este reacția analistului politic.

„A VENIT ȘI MOMENTUL CASTRĂRII FIZICE A PRESEI. ÎNAPOI ÎN COMUNISM!

“Miluiala” din bani publici, prin care Guvernul a închis gura presei în ultimul an, a devenit insuficientă. Se pregătește o lege prin care nu va mai fi permisă discuția critică despre “opinii politice” sau “avere” , cu alte cuvinte aberațiile politice vor trebui doar consemnate, iar eventualele averi obținute prin corupție, nu vor mai putea fi criticate.
Abia ăsta e începutul dezastrului pentru exprimarea liberă în România, final previzibil în condițiile în care trusturile media s-au comportat rușinos, “lăutărește”, adică cel care plătește comandă și muzica ...”, scrie Cozmin Gușă pe Facebook.

Acuzații EXPLOZIVE din partea polițiștilor de la Sindicatul Europol: 'Am fost chemați de acasă, trebuie să amendăm populația de dragul lui Cîțu'

Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică o propunere de modificare a Legii Audiovizualului care prevede că emisiunile nu pot conține incitări la ură împotriva unei persoane pe motiv de ‘opinii politice’ și ‘avere’. Legea 504/2002 a Audiovizualului prevede în acest moment la art.40 că „Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală”.

În legea propusă de Ministerul Culturii articolul este înlocuit cu următorul text:

  • “Art. 40 (1) Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția României nu trebuie să conțină: (a) incitări la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane ori a unui membru al unui grup, bazate pe considerente precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, averea, naşterea, o dizabilitate, vârsta, orientarea sexuală sau cetăţenie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.