Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, ipoteză explozivă: de ce a pornit Ciolacu, de fapt, războiul total cu PNL

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă susține că premeirul Marcel Ciolacu și-a asumat războiul total cu PNL, prin refuzul de a-l numi pe Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului, pentru că acesta ar fi parte din Grupul de la Cluj, controlat de Florian Coldea.

”Marcel Ciolacu și-a propus în programul de guvernare multe lucruri pe care ni le-am dori. Desigur că puțini au încredere că acele lucruri pot să fie rezolvate pe durata unui mandat scurt de un an și jumătate, însă speranțele multora zic, dom’le, măcar dacă s-ar apuca, măcar dacă ar bloca aceste tentative de spoliere de tip OMV asupra resurselor energetice ale României, măcar dacă ar da drumul unor investiții profitabile care să însemne într-adevăr patriotism românesc.

Ei bine, tot ceea ce și-a propus Marcel Ciolacu este posibil cu o singură condiție: ca primă măsură pe care o ia să nu fie o măsură de investiții, să nu fie o măsură de planuri sofisticate în structura financiară, ci să fie o măsură radicală de concedieri de la stat sau de diminuare a veniturilor celor care taie frunză la câini. Vorbim despre ceva miliarde, două sau trei, care ar trebui economisite în acest fel pe durata unui an, dar în același timp, dacă aceste măsuri nu vor fi luate în această vară, planurile lui Marcel Ciolacu s-ar putea nărui cu totul, deoarece, prieteni, aceste planuri au fost făcute pe timp de pace economică. E previzibil ca din această toamnă să vină un timp de război economic, adică de criză fatală în zona euroatlantică, unde principalele două economii, cea a Statelor Unite și cea a Germaniei, sunt cvasi-oficial în recesiune, iar de aici până la o criză financiară care să se adauge pe fondul curentului inflaționist vă dați seama că ne oferă o imagine de coșmar. De aia am zis că Marcel Ciolacu are timp în această vară să facă aceste lucruri care nu sunt deloc populare, dar sunt ultra-necesare; ele vor fi, însă, aplaudate de către celelalte categorii care nu sunt vizate, de la pensionari, până la angajații din mediul privat, până la angajații cinstiți și muncitori de la stat, pentru că va fi o salvare pentru toți. Nimeni nu vrea să se înece din cauza unor îmbuibați și sunt de ordinul multor zeci de mii, dacă nu chiar mai mult, cei care fie trebuie dați afară de la stat, fie trebuie să le fie diminuate salariile.

De ce îl refuză Ciolacu pe Abrudean

Care e treaba cu refuzul lui Marcel Ciolacu de a-l numi pe Mircea Abrudean în funcția de Secretar General la Guvern? Liberalii au făcut scandal. Ieri, marele bărbat, Pavel Popescu, de la Sectorul 4, de la liberali, ăla care se trezește vorbind prea des și nu spune nimic niciodată, secondat apoi de către Rareș Bogdan, care, după părerea mea, și o spun cu veche amiciție, ar trebui să tacă mult timp, pentru că altfel se face de râs, cum se face de râs pe subiectul Abrudean. Nu-l cunosc bine pe Mircea Abrudean; am vorbit cu el la telefon mai demult de câteva ori, n-am o părere proastă legat de el, numai că, din informațiile pe care le am, Mircea Abrudean nu este doar exponentul lui Emil Boc la vârful Guvernului României. El este exponentul Grupului de la Cluj la vârful Guvernului României și este un om, se pare, din rețeaua lui Coldea, Coldea care conduce Grupul de la Cluj. În aceste condiții și eu dacă aș fi în locul lui Marcel Ciolacu le-aș cere de urgență liberalilor să-mi dea un alt om, să nu mai facă pe victimele, pentru că una este când era Secretar General adjunct un om al lui Coldea, repet, nu vorbesc de persoana lui Abrudean, portret robot, și alta este când ar deveni Secretar General plin al Guvernului. Niciunul dintre voi n-ați vrea să lucrați, să fiți secondați cu cineva care este acolo ca să îndeplinească în primul rând dezideratele unui grup atât de periculos cum a devenit Grupul de la Cluj de când este condus de către unul ca și Coldea.”, scrie Cozmin Gușă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.