DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cozmin Gușă, luat din nou în vizor de CNA: amendă usturătoare pentru postul său de radio - VIDEO

Gușă

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, joi, postul Gold FM, condus de Cozmin Gușă, cu două amenzi, de 100.000 de lei şi, respectiv, de 10.000 de lei, pentru modul de reflectare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CNA, Consiliul a analizat, în şedinţele de marţi şi de joi, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite privind modul în care s-a reflectat în cadrul unor emisiuni de ştiri şi dezbateri subiectul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Rapoartele analizate s-au referit la emisiuni difuzate în perioada 24 februarie - 18 martie de şapte posturi centrale de televiziune - Antena 1, Antena 3, Digi 24, Kanal D, Prima TV, Pro TV, TVR 1, precum şi de posturile de radio Digi FM şi Gold FM.

CNA a decis joi, având în vedere nerespectarea dispoziţiilor legislaţiei audiovizualului referitoare la asigurarea informării corecte, să sancţioneze postul Gold FM cu amendă de 100.000 de lei. Consiliul a constat că radiodifuzorul a încălcat prevederile articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului 504/2002, precum şi dispoziţiile articolului 64 alineatul 1 literele a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunilor "Scamatoriile Iosefinei" din 5 martie şi "Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!" din 10 şi 11 martie.

De asemenea, pentru nerespectarea dispoziţiilor articolului 47 alineatul (3) la ediţia din 2 martie a emisiunii "Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!", CNA a sancţionat postul Gold FM cu amendă de 10.000 de lei.

Potrivit articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului, "toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

Articolul 64 alineatul (1) stipulează că "în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Articolul 47 alineatul (3) prevede: "Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice".

Context

La începutul lunii martie Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat cu o amendă de 50.000 de lei postul de radio Gold FM din cauza nerespectării dispoziţiilor legislaţiei audiovizualului referitoare la asigurarea informării corecte în cadrul unor emisiuni consacrate agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

De asemenea, postul TVR Cluj a fost amendat recent pentru o emisiune la care a participat Cozmin Gușă. Vezi și: CNA a amendat TVR Cluj cu 10.000 de lei. Cozmin Gușă explică: 'E o nouă aberație!' - VIDEO

Reacția lui Gușă

Cozmin Gușă susține că prin aceste amenzi se dorește intrarea în faliment a Gold FM. El a explicat, alături de Andrei Gușă, în cadrul unei emisiuni, contextul în care a primit amenda și ce vrea să facă în viitor.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.