Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CPI acordă compensaţii de 30 de milioane de dolari victimelor crimelor de război din RD Congo

Agerpres
Curtea Penala Internationala CPI

Curtea Penală Internaţională (CPI) le-a acordat luni compensaţii de 30 de milioane de dolari victimelor crimelor de război din Republica Democrată Congo, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Foşti copii soldaţi şi victime ale violenţelor sexuale comise de fostul lider condamnat al unei miliţii locale, Bosco Ntaganda, de 47 de ani, au dreptul la compensaţii, a decis CPI luni. Este vorba despre cea mai mare sumă acordată până acum unor victime ale crimelor de război.

Totuşi, întrucât Ntaganda nu dispune de resursele financiare necesare, menţionează CPI în verdict, banii vor trebui adunaţi de Fondul pentru victime, care a fost înfiinţat de Adunarea Statelor-Părţi a CPI pentru a le ajuta pe victimele crimelor de război.

Bosco Ntaganda a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în 2019 pentru cele mai grave crime de război şi crime împotriva umanităţii, printre care crime, violenţe sexuale şi utilizarea copiilor soldaţi.

Fostul comandant Bosco Ntaganda, supranumit "Terminatorul", a fost găsit vinovat de masacre comise în 2002 şi 2003. El a făcut apel împotriva verdictului.

Potrivit verdictului, Fondul ar trebui să întocmească şi un plan pentru utilizarea banilor. Prioritatea ar trebui să fie ajutorarea victimelor violenţei sexuale, persoanelor cu răni fizice şi foştilor copii soldaţi, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.