Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Crabii' polonezi sunt gata de luptă în Ucraina

topwar.ru
razboi crab

Obuzierele poloneze „Crab”, de calibrul 155 mm, sunt gata să fie utilizate pe front de către Forțele Armate ale Ucrainei pe front, a anunțat joi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov.

„Sunt bucuros să anunț că Polish Crab este gata să desfășoare misiuni de luptă pe front. După tunurile M777 și FH70, Ceasar și M109A3 sunt al 5-lea tip de artilerie de 155 mm pe care am reușit să-l atragem", a indicat ministrul.

Reznikov a adăugat că stocul de obuze de acest calibru este deja cu 10% mai mare decât stocurile de obuze de calibru mare de tip sovietic, iar eficacitatea acestora este mai mare decât cea a modelelor sovietice.

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei au primit peste cincizeci de arme de alte calibre, precum și „zeci de unități MLRS, zeci de mii de obuze, sute de mortiere care ne-au întărit apărarea în această perioadă”.

„Apărarea de coastă este întărită de complexele Harpoon extrem de eficiente, care, în combinație cu „Neptunii” noștri, forțează deja flota inamică să stea la distanță pentru a nu repeta soarta navei amirale a flotei ruse de la Marea Neagră - crucișătorul „Moscova”, a mai spus ministrul Apărării din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.