Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crăciun trist la Paris: Pentru prima dată din 1803, slujba de Crăciun NU se mai ține în Catedrala Nôtre-Dame

Notre-Dame

Record nedorit, la Paris, la 8 luni de la incendiul care a distrus partial Catedrala Nôtre-Dame. Liturghia de Crăciun nu va putea fi oficiată acolo, pentru prima ora din 1803. Siguranța monumentului nu este nici acum garantată sută la sută iar refacerea catedralei naște în continuare discuții între specialiștii în patrimoniu potrivit stiriletvr.ro.

Va fi liniște în noaptea de Crăciun la Nôtre-Dame, o liniște nedorită de toți cei care obișnuiau să asiste la slujba Nașterii Domnului.

Citește și: Cutremur în piață! Supermarketurile, out din orașe

În apropierea Catedralei și-a făcut apariția o macara care va ajuta la demontarea bucată cu bucată a eșafodajului metalic, construit după incendiu.

Din februarie, anul viitor, cele 250 de tone de metal vor fi, treptat, îndepărtate. Nici acum siguranța acestui celebru monument gotic nu este garantată iar demontarea a peste 10 mii de tuburi metalice, lipite unele de altele, face parte din planul de reconstrucție după incendiul devastator care continuă să trezească amintiri.

După ce flăcările au fost stinse, s-a declanșat o solidaritate internațională incredibilă. Au fost anunțate donații și promisiuni de donații de peste 900 de milioane de euro. Catedrala Nôtre-Dame este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Parisului. Peste 13 milioane de vizitatori vin în fiecare an să vadă acest loc emblematic al capitalei Franței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.