Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Crazy Bear', povestea unui urs care a consumat cocaină, lansată la Hollywood

westcityradio.ro
filme cinema

"Crazy Bear", noua comedie neagră de la Universal Studios este lansată vineri în Statele Unite, în speranţa că va zgudui Hollywood-ul cu scenariul său bazat pe povestea relativ adevărată a unui urs sălbatic care a înghiţit un pachet cu cocaină, relatează AFP.

"Ne place să luăm în serios ideile nebuneşti", a glumit coproducătoarea filmului, Aditya Sood, la avanpremiera filmului din Los Angeles săptămâna aceasta.

"Cocaine Bear" în versiunea sa originală şi "Ours sous cocaine" în Quebec, "este greu de învins", a afirmat Aditya Sood.

Filmul, care va fi lansat în cinematografele din Franţa pe 15 martie, este inspirat dintr-un eveniment care a avut loc în 1985, când pachete de cocaină au fost aruncate dintr-un avion de către contrabandişti într-o pădure din sudul SUA, iar ulterior consumate de un urs negru care cântărea 80 de kg.

Adevăratul urs, poreclit rapid de mass-media "Pablo Escobear" - cu referire la traficantul columbian Pablo Escobar - a murit, din păcate, în urma unei supradoze. Dar filmul ilustrează ce s-ar fi întâmplat dacă ursul ar fi dezvoltat o apetenţă pentru pulberea albă.

Scenaristul Jimmy Warden a prezentat ideea producătorilor Phil Lord şi Christopher Miller, care au lucrat în special la filmele de animaţie "The Lego Movie" şi "Spider-Man: Next Generation". După aceea, duo-ul a prezentat ideea studioului Universal.

Unul dintre cele mai vechi şi mai mari studiouri de la Hollywood, Universal este cunoscut pentru gama sa largă de filme diverse, de la violenta comedie de Crăciun din 2022 "Violent Night" până la următorul film de succes al lui Christopher Nolan, "Oppenheimer", informează Agerpres.

Potrivit experţilor din industria cinematografică, studioul mizează pe ideea de bază neobişnuită a filmului de a ieşi din seria de lungmetraje oferite recent în sălile obscure americane, între supereroi care sparg box office-ul şi comedii cu succes mixt.

"Nu caută un public mainstream - încearcă să atragă oameni cărora le plac filmele provocatoare şi nebuneşti, care vor să se distreze la cinema", a spus expertul Paul Dergarabedian de la Comscore.

Trailerul filmului are deja peste 16 milioane de vizualizări pe YouTube, iar ursul vedetă are propriul său cont pe reţelele de socializare cu tweet-uri care au devenit virale de genul: "Sunt ursul care a mâncat cocaină. Iată povestea mea".

Deloc surprinzător, filmul a stârnit controverse.

Marty Makary, un renumit expert în sănătate publică şi autor, a spus că a fost "dezamăgit" să vadă că Hollywoodul face dovadă de "senzaţional din nou pe tema cocainei", arătând utilizarea acesteia ca fiind ceva distractiv şi amuzant.

"Toţi ar trebui să fim răniţi de actele de divertisment care tratează cu uşurinţă droguri care ne sfâşie ţara", a scris el pe Twitter.

În spatele camerei pentru "Crazy Bear": regizoarea "Pitch Perfect 2" şi a versiuii din 2019 a "Charlie's Angels", Elizabeth Banks, de asemenea, actriţă în special în saga "Hunger Games".

Într-un interviu acordat AFP, Elizabeth Banks a spus că este pregătită să facă filmul după ce a citit scenariul la începutul pandemiei de COVID -19, perioadă pe care o descrie drept "cel mai haotic moment din istoria umanităţii de secole".

"Mi-am spus că nu există o metaforă mai bună pentru haosul resimţit de toţi în 2020, decât un urs afundat în cocaină", a afirmat regizoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.