Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crazy Horse, celebrul cabaret parizian, se va redeschide pe 21 octombrie, după 18 luni de pauză din cauza pandemiei

theplanetparis.com
Crazy Horse cabaret

După ce a rămas închis timp de 18 luni din cauza pandemiei de coronavirus, Crazy Horse, unul dintre cele mai emblematice cabarete din Paris, care "celebrează femeia" din 1951, se va redeschide pentru spectacole cu public începând din 21 octombrie, a anunţat joi directorul său, Philippe Lhomme, citat de AFP.

Creat de Alain Bernardin, Crazy Horse s-a impus datorită ideii de "a îmbrăca" trupurile dansatoarelor sale cu ajutorul unor proiecţii de motive luminoase, pentru a se diferenţia astfel printr-un "glamour impertinent" de marile cabarete "cu pene" din Paris, Lido şi Moulin Rouge.

În siajul mişcării "Noul realism" din anii 1960, la fel ca designerii de modă Paco Rabanne, Pierre Cardin şi Andre Courreges, fondatorul Alain Bernardin considera că trupul femeii este "suportul ideal pentru a pune în scenă teatrul lumii". .

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a sa, celebrul cabaret de pe bulevardul George V din Paris va inaugura noul design al sălii sale de spectacole, care oferă mai mult confort spectatorilor, în special prin crearea unor alcovuri. Capacitatea sălii a fost redusă la 220 de spectatori, faţă de 240 de spectatori cât era în trecut. Un sistem de proiecţii luminoase de ultimă generaţie va permite crearea unei atmosfere "captivante şi învăluitoare".

"Am pus accentul pe confortul spectatorilor. Faţada a fost, de asemenea, remodelată în întregime. Vom aprinde din nou luminile şi vom reînnoi experienţa acestor spectacole", a declarat Philippe Lhomme.

Spectacolul "Totally Crazy" propune spectatorilor scene realizate de coregraful Philippe Decoufle şi de creatorul de pantofi Christian Louboutin, potrivit Agerpres.ro.

"Putem să salutăm acţiunile întreprinse de autorităţile publice franceze în favoarea lumii culturale în timpul lockdown-urilor, care au permis reducerea pierderilor financiare. Totuşi, marile cabarete pariziene au înregistrat pierderi totale de aproape 40 de milioane de euro", a declarat Philippe Lhomme, care este şi preşedintele Sindicatului profesionist al cabaretelor şi music-hallurilor din Franţa (CAMULC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.