Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștini copți decapitați în Libia

Preşedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sissi a anunţat, duminică, că a convocat de urgenţă Consiliul naţional de apărare după ce gruparea Statul Islamic (SI) a declarat într-un videoclip că a decapitat creştini egipteni în Libia. 

Acest Consiliu este format din şeful statului, primul ministru, miniştrii apărării şi de interne şi cei mai înalţi responsabili ai armatei. Miliţiile islamiste din Libia au acuzat deja recent Egiptul că a trimis avioane să le bombardeze poziţiile, mai ales la Tripoli, ceea ce Cairo a negat, aminteşte AFP. 

SI a postat un videoclip ce arată decapitarea a cel puţin zece bărbaţi prezentaţi drept egipteni creştini copţi răpiţi recent în Libia. 

În imaginile postate pe site-uri autentificate utilizate de SI, bărbaţii, care poartă salopete portocalii similare celor purtate de alţi ostatici executaţi recent în Siria de SI, sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile încătuşate la spate, înainte de a fi decapitaţi. 

Ultima livrare a revistei în limba engleză a SI Dabiq, datând de joi, include un articol despre răpirea a 21 de copţi egipteni, ilustrată prin imagini foarte similare celor din videoclipul difuzat duminică. 

În ianuarie, ramura libiană a SI a declarat că a răpit 21 de copţi egipteni în Libia şi Cairo a confirmat că 20 de cetăţeni ai săi au fost răpiţi în ţara vecină în două atacuri separate. 

Videoclipul de duminică este intitulat: "Un mesaj semnat cu sânge către naţiunea Crucii", explicând că el este adresat "Poporului Crucii credincios Bisericii egiptene inamice". AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.