Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Creierul' atentatelor de la Paris din 2015, va fi judecat în Polonia

ciocanel judecator

Un cetăţean marocan, informator al lui Abdelhamid Abaaoud, "creierul" presupus al atentatelor de la Paris din 2015, este închis în Polonia şi va fi acolo judecat pentru apartenenţă la gruparea Stat Islamic, a anunţat miercuri parchetul naţional polonez, informează AFP. "În cursul anchetei, s-a stabilit că acuzatul Mourad T. a participat, din decembrie 2014 până în septembrie 2016, la un grup de crimă organizată cu caracter armat - o organizaţie teroristă internaţională numită Stat Islamic", a precizat parchetul într-un comunicat.

Mourad T. (legea poloneză interzice publicarea numelui său de familie), 28 de ani, născut la Casablanca, a fost arestat pe 5 septembrie 2016 în Polonia, a precizat parchetul. Actul de acuzare împotriva lui a fost transmis tribunalului regional din Katowice (sud). El riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi opt ani de închisoare.

Potrivit parchetului polonez, Mourad T. a fost "colaborator" al lui Abdelhamid Abaaoud, "creierul" presupus al atentatelor din 13 noiembrie 2015, care au făcut 130 de morţi la Paris şi Saint-Denis, în apropiere de Paris.

Mourad T. a participat la o întâlnire cu Abaaoud la sfârşitul anului 2014 la Edirne, în Turcia, la care au luat parte în special Sufyan Amghar şi Khalid Ben Larbi, "doi terorişti ucişi pe 15 ianuarie 2015 la Verviers, în Belgia".

Acuzatul, care se dădea drept minor sirian şi folosea numeroase identităţi false, a rămas în mai multe ţări ale Uniunii Europene, precum Austria, Grecia, Ungaria, dar de asemenea în Serbia şi Turcia, a indicat parchetul.

Planuri de fabricare a dispozitivelor explozive şi ale unor ţinte potenţiale au fost găsite în telefonul lui Mourad T., a adăugat parchetul polonez, conform Agerpres. Acesta este primul caz de urmărire penală a unui important membru al SI în Polonia. Potrivit mass-media, primele informaţii în legătură cu el au venit de la CIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.