Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creierul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istorie, CEO-ul FTX, condamnat la 25 de ani de închisoare

cnn.com
sam-bankman-fried

Sam Bankman-Fried a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Fostul director executiv al schimbului criptografic prăbușit FTX și-a cerut scuze într-o declarație sinuoasă în fața instanței, spunând că deciziile sale "îl bântuie" în fiecare zi, potrivit CNN.

 

CEO-ul FTX a fost condamnat pentru furtul de 8 miliarde de dolari de la clienţii platformei sale de criptomonede FTX, aflată în faliment

Sentința este mai scurtă decât cea solicitată: Procurorii urmăreau o pedeapsă de 40-50 de ani. Avocații lui Bankman-Fried au ripostat, spunând că o pedeapsă de cel mult șase ani și jumătate este adecvată pentru un infractor non-violent aflat la prima abatere.

Bankman-Fried a fost găsit vinovat în noiembrie pentru rolul său în prăbușirea FTX. Jurații l-au găsit vinovat de șapte capete de acuzare pentru fraudă și conspirație.

11,2 miliarde de dolari din averea lui Sam Bankman-Fried, confiscate

 

Judecătorul Lewis Kaplan a declarat că va recomanda Biroului Penitenciarelor ca Bankman-Fried să fie plasat într-o unitate de securitate medie sau în orice unitate de securitate inferioară pe care Biroul o consideră adecvată. Închisorile federale de securitate medie au perimetre întărite - adesea garduri duble cu sisteme de detectare electronică - și în mare parte locuințe cu celule, potrivit Biroului închisorilor. Acestea au, de asemenea, o "mare varietate de programe de muncă și de tratament".

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Kaplan a dispus și confiscarea a 11,2 miliarde de dolari. El a decis că bunurile confiscate de Bankman-Fried pot fi folosite pentru a ajuta la finanțarea rambursării victimelor în procesul de faliment al FTX.

Judecătorul Lewis Kaplan, chiar înainte de a anunța sentința de 25 de ani de închisoare a lui Bankman-Fried, a declarat că există riscul "ca acest om să fie în poziția de a face ceva foarte rău în viitor, și nu este un risc trivial".

Bankman-Fried și-a recunoscut greșelile și a spus că îi pare rău pentru ceea ce li s-a întâmplat clienților, dar "niciodată un cuvânt de remușcare pentru comiterea unor crime teribile", a declarat judecătorul Kaplan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.