Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creionul dăruit lui Adolf Hitler de Eva Braun va fi scos la licitație pe o sumă amețitoare

The Guardian
creion hitler

Un creion placat cu argint despre care se presupune că i-a aparținut lui Adolf Hitler va fi scos la licitație luna viitoare la Belfast și se estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 80.000 de lire sterline, scrie The Guardian.

Se crede că a fost un cadou făcut fostului dictator nazist de către Eva Braun, partenera sa de lungă durată, cu ocazia împlinirii a 52 de ani, pe 20 aprilie 1941.

Creionul, cumpărat inițial de un colecționar la o licitație din 2002, este inscripționat cu "Eva" în germană și cu inițialele "AH".

Vânzarea de articole istorice de mare anvergură la Bloomfield Auctions din estul Belfast, pe 6 iunie, va include, de asemenea, o fotografie originală semnată de Hitler și o grațiere rară scrisă de mână de către regina Victoria, datată în 1869, pentru rebelii irlandezi condamnați pentru trădare.

Karl Bennett, directorul general al casei de licitații, a declarat că se așteaptă la un interes din întreaga lume.

"Importanța creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la deslușirea unei părți ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relațiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ținut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului", a spus el.

"O mare parte din atracția personală a lui Hitler în timpul dictaturii sale a derivat din identitatea sa atent construită ca părinte al națiunii germane, care a respins legăturile personale în favoarea loialității față de țara sa. "Acest semn de dragoste, un creion personalizat de la Eva de ziua lui de naștere, ajută la dezvăluirea înșelăciunii din spatele fațadei publice a lui Hitler".

Bennett a declarat că cercetările atente și discuțiile cu vânzătorul obiectului despre locul de unde a fost obținut "îmi dau încredere că ceea ce le spun oamenilor că vând este obiectul real".

El a adăugat că poate înțelege de ce oamenii ar putea avea rețineri în legătură cu vânzarea și colecționarea obiectelor care au aparținut dictatorului.

"Dar pentru mine, în calitate de colecționar de înaltă clasă de obiecte de militărie, acestea păstrează o parte din trecutul nostru și ar trebui tratate ca obiecte istorice, indiferent dacă istoria la care se referă a fost una dintre cele mai întunecate și mai controversate din istoria înregistrată", a spus el.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.