Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc TENSIUNILE în PNL! Directivă ŞOC pentru comunicatorii partidului: Liberalii, INSTRUIŢI să-l CONTRAZICĂ pe Iohannis

PNL

Cresc tensiunile în partidul liberalilor! Senatorul PNL Daniel Zamfir a făcut dezvăluiri incredibile într-un interviu acordat „Evenimentului Zilei”. Liberalul susţine că imediat după consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare privind desemnarea unui nou premier, comunicatorii PNL au primit un mail intern în care li s-au trasat mesajele ce ar fi trebuit transmise în apariţiile publice. Zamfir a afirmat că în acel document li se cerea liberarilor să îl contrazică pe şeful statului.

Citeşte şi: Încă un GIGANT din România pune lacătul: Sute de angajaţi rămân ŞOMERI

Acum, Evz a intrat în posesia documentului cu pricina şi l-a făcut public.

"Documentul, intitulat „Mesaj referitor la afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis privitoare la partidele de opoziţie”, începe cu un citat din preşedintele Iohannis: „Când am făcut consultările, puteam să chem doar coaliţia majoritară. Nu am făcut aşa. Am vrut să cunosc opinia tuturor partidelor parlamentare. Mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care am pus-o fiecărui grup din opoziţie «Aţi vorbit cu ceilalţi?», măcar unii să răspundă «Da». O democraţie cu un Parlament poate să funcţioneze numai dacă ambele laturi sunt puternice, atât cei de la putere cât şi cei din opoziţie”. Afirmația a fost făcută de Iohannis pe 23 ianuarie.", scriu jurnaliştii EVZ

După acest citat, mailul semnat de „Departamentul de comunicare” al PNL, continuă cu punctele care trebuiau atinse de comunicatorii partidului în apariţiile publice.

Liberalii sunt instruiți să îl contrazică pe Klaus Iohannis și să spună că, în realitate, PNL și USR au prezentat la Cotroceni o propunere comună de prim-ministru și l-au informat pe președinte de negocierile purtate între partidele de opoziție, mai scriu cei de la EVZ.

Citeşte şi: Analiştii vin cu un scenariu SUMBRU: BNR ar intenţiona o nouă MAJORARE a DOBÂNZII

CONŢINUTUL INTEGRAL AL MAILULUI PUBLICAT DE EVZ:

„PNL a avut discuţii informale cu USR, la nivel de preşedinţi de partid. Ambele partide au cerut alegeri anticipate, iar USR şi-a arătat public disponibilitatea de a sprijini un premier din partea PNL în persoana lui Ludovic Orban. Discuţiile informale purtate i-au fost relatate atât preşedintelui Klaus Iohannis , cât şi public în declaraţiile susţinute de Ludovic Orban imediat după consultări.

În ceea ce priveşte discuţiile cu PMP, acestea sunt mult mai dificile în condiţiile în care acest partid susţine PSD-ALDE la nivel local şi asigură majorităţi, inclusiv la nivelul Capitalei. În foarte multe rânduri Traian Băsescu s-a comportat ca un adversar declarat al preşedintelui, în vreme ce PNL are un parteneriat asumat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Prin urmare, considerăm că remarca preşedintelui Iohannis referitoare la partidele din Opoziţie nu priveşte conduita PNL!

PNL este principalul partid de Opoziţie, singura forţă politică care a dovedit că poate confrunta cu şanse reale, în alegeri, PSD! De altfel, dintre toate partidele de Opoziţie PNL este singurul care nu a atacat preşedintele, chiar dacă decizia privind desemnarea premierului nu a fost în acord cu solicitările PNL.

(în cazul întrebării referitoare la propunerea de premier). Propunerea a fost anunţată public, în persoana preşedintelui PNL, inclusiv în declaraţiile de la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.