Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crescătorii de bovine protestează în faţa sediului Ministerului Agriculturii

vaca bovine

Peste 50 de crescători de bovine, din cadrul Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Bovine din România, afiliat la Agrostar, protestează miercuri, de la ora 11,00, în faţa sediului Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de lipsa politicilor agricole din sectorul zootehniei.

'Ne ia 16% cu jumătate de an înainte de a primi banii, iar persoanele fizice şi PFA-urile plătesc 21,5% din această subvenţie. Din ajutorul de stat în toată lumea nu se opreşte niciun leu, numai la noi ne dă cu o mână şi ne ia cu două', a declarat Toader Neaţă-Împăratu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din România şi preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine afiliat la Agrostar.

Principalele nemulţumiri ale crescătorilor de vaci vizează neacordarea subvenţiei reprezentând pierderea de preţ la achiziţia laptelui, întârzierea plăţilor, lipsa politicilor agricole în sectorul zootehniei şi cu preponderenţă în sectorul creşterii de bovine, atât de lapte, cât şi de carne, şi lipsa despăgubirilor în urma secetei înregistrate în acest an.

Crescătorii de taurine vor să discute cu ministrul Agriculturii problemele cu care se confruntă şi susţin că până acum au fost trataţi cu indiferenţă.

'Noi nu trebuie să vorbim cu ministru, noi suntem în curte la dânsul...la dumneavoastră acasă dacă vine cineva îl invitaţi înăuntru, dacă sunteţi bun. Am vorbit zilele trecute şi dânsul ne tratează cu indiferenţă. Vrea să ne trimită la discuţie cu un director, dar noi vrem să discutăm cu ministrul nu cu directorul pentru că ministrul este plătit din buzunarele noastre. Dânsul şi scaunele şi maşinile şi motorina şi absolut tot ce este la dânsul al nostru este. Dacă noi vrem să îi luăm maşina, o luăm astăzi, că este a noastră. Dânsul ar trebui să îşi facă timp', a afirmat Toader Neaţă-Împăratu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.