Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Crescuţi pentru a fi liberi. Poveşti din Centrul şi Estul Europei' - documentar dedicat aniversării celor 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

zidul berlinului3

Documentare „Crescuţi pentru a fi liberi. Poveşti din Centrul şi Estul Europei” vor fi difuzate, pe 9 noiembrie, de unsprezece posturi de radio din ţară şi străinătate pentru a marca 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, potrivit news.ro.

Unsprezece posturi de radio din Europa Centrală şi de Est au răspuns apelului lansat de Radio România Cultural de a transmite documentare radio originale.

S-au alăturat iniţiativei, cu creaţii originale, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Serbia, Ucraina, Lituania, Cehia, Germania şi Polonia.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Radio România Cultural va contribui cu documentarul „Vlad”, realizat de Maria Balabaş.

Prin intermediul poveştilor personale, menite să evidenţieze puncte comune din istoria recentă a estului Europei, începe o cercetare amănunţită asupra imaginarului colectiv specific acestei zone geo-politice. Deopotrivă, poveştile vor reflecta modificările apărute în paradigma individuală: Ce înseamnă libertatea pentru generaţia tinerilor care au crescut în aceşti 30 de ani?

Sâmbătă, de la ora 18.00, Radio România Cultural va organiza, la Arcub, un eveniment dedicat iniţiativei: o audiţie cu public a unei selecţíi de fragmente din documentarele realizate de radiourile participante şi a emisiunii radio live dedicată evenimentului. Povestitori vor fi Maria Balabaş, realizatoarea emisiunii „Dimineaţa Crossover”, şi George Gîlea, realizatorul matinalului.

Programul „Crescuţi pentru a fi liberi” poate fi ascultat, de asemenea, pe frecvenţele Radio România Cultural, în transmisiune directă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.