Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşele şi grădiniţele din municipiul Brașov vor rămâne închise până la toamnă

Primaria Sectorului 4
gradinita

Creşele şi grădiniţele de stat din municipiul Braşov rămân închise până la toamnă, a anunţat, luni, viceprimarul Costel Mihai.

Conform acestuia, decizia a fost luată după o analiză amănunţită a situaţiei actuale şi consultarea factorilor de decizie în domeniu, în special Direcţia de Sănătate Publică Braşov, potrivit agerpres.ro.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

"Având în vedere situaţia epidemiei la Braşov şi punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, de la care am primit recomandarea de a lua în calcul varianta de a nu deschide aceste unităţi (...), considerăm că am luat o decizie fundamentată, echilibrată şi prudentă. Copiii reprezintă un factor de risc major în răspândirea virusului pentru că sunt purtători asimptomatici şi dorim să-i protejăm atât pe ei, cât şi personalul din aceste unităţi de învăţământ, cât şi comunitatea de riscul retransmiterii virusului", a declarat Costel Mihai.

În municipiul Braşov există opt creşe şi 27 de grădiniţe de stat.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

Conform hotărârii CNSU din 11 iunie, precum şi ordinului comun al Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii şi Muncii, redeschiderea unităţilor de învăţământ preşcolar este permisă, însă cu respectarea strictă a unor norme de distanţare şi a unor protocoale menite să limiteze răspândirea virusului între copii şi la personalul care deserveşte aceste unităţi.

Autorităţile judeţului Braşov vorbesc, în ultimele zile, de o creştere alarmantă a numărului de noi cazuri de infectări cu COVID-19. Joi, potrivit GCS, erau raportate 1.319 cazuri, în creştere cu 42 faţă de ziua precedentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.