Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește focarul Covid-19 de la DGASPC Alba: încă cinci angajați au fost testați pozitiv; DSP a efectuat o dezinfecţie în toate birourile

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Alţi cinci angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba au fost testaţi pozitiv COVID-19, informează Agerpres.

"În urma procedurii de prelucrare individuală a probelor din eşantioanele personalului angajat, care ieri (miercuri - n.r.) au avut rezultate incerte, situaţia privind infectarea cu noul coronavirus este următoarea: din eşantionul cu 6 angajaţi din zona Aiud, un angajat este confirmat pozitiv; din eşantionul cu 3 salariaţi din zona Alba Iulia a fost confirmat pozitiv un salariat; din eşantionul cu 10 angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă, un salariat este confirmat pozitiv", se arată în comunicatul DGASPC.

De asemenea, potrivit sursei citate, rezultatele primite de la DSP au confirmat infectarea a două persoane care îşi desfăşoară activitatea în sediul DGASPC Alba, după ce cu o zi înainte a fost confirmat cu COVID-19 un alt salariat.

"Angajaţii contacţi direcţi cu cel mai mare risc de infectare au fost testaţi individual în această dimineaţă", se precizează în comunicat.

Totodată, DGASPC a efectuat o dezinfecţie a tuturor spaţiilor comune şi a birourilor din sediul instituţiei, fără a fi întreruptă activitatea.

Citește și: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Klaus Iohannis pentru gestionarea crizei Covid: 'Încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față. Este de un ridicol nemaipomenit'

Potrivit comunicatului, a fost testat şi personalul care îşi desfăşoară activitatea în centrele rezidenţiale pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Gârbova şi beneficiarii ocrotiţi în cele 11 unităţi de asistenţă socială din Abrud şi Câmpeni. În urma prelucrării probelor prelevate, virusul nu a fost detectat la cei 117 beneficiari (96 de persoane adulte cu dizabilităţi şi 21 de copii/tineri) din zona Abrud şi Câmpeni. Analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eşantion de 7 persoane, din cei 35 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor rezidenţiale din Gârbova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.