Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește numărul celor uciși, inclusiv civili, în atacul israelian asupra Siriei

profimedia images
atac israel siria

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a anunţat la Beirut că 15 persoane, inclusiv civili, au fost ucise duminică într-un atac israelian asupra unei clădiri rezidenţiale din Damasc, transmite AFP, citat de Agerpres.

Ministerul sirian al Apărării a raportat un bilanţ provizoriu de cinci morţi, dintre care un soldat, precum şi 15 răniţi, "unii în stare critică".

Potrivit OSDH, a fost lovită o clădire din apropierea unui centru cultural iranian, într-un cartier de înaltă securitate din capitala Siriei, districtul Kafr Sousa, care găzduieşte sediul serviciilor de securitate şi informaţii şi unde locuiesc înalţi oficiali ai acestor servicii.

Este "cel mai mortal atac israelian asupra capitalei siriene" până în prezent, a declarat Rami Abdel Rahman, şeful OSDH, o organizaţie neguvernamentală cu o reţea extinsă de surse în Siria.

Potrivit agenţiei oficiale siriene Sana, mai multe clădiri au fost avariate.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene asupra Siriei, vizând în primul rând poziţii ale armatei siriene, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah-ului libanez, aliaţi ai regimului sirian.

"La ora 12:22, inamicul israelian a comis o agresiune aeriană de pe Înălţimile Golan ocupate, vizând mai multe zone din Damasc şi din împrejurimi, inclusiv zone rezidenţiale", a informat Ministerul de Interne.

Israelul comentează rareori atacurilor sale împotriva Siriei, dar afirmă în mod regulat că nu va lăsa Iranul să îşi extindă influenţa la graniţele Israelului.

În iulie 2022, un atac israelian la sud de Tartus, pe coasta de vest a Siriei, s-a soldat cu rănirea a doi civili, potrivit Ministerului sirian al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.