Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește numărul de solicitări la SAJ Vaslui privind efectuarea de teste pentru depistarea COVID-19

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui se confruntă cu o creştere a numărului de solicitări pentru efectuarea de teste rapide în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Potrivit conducerii instituţiei, dacă la începutul anului erau zile când nu se înregistra nici măcar o solicitare pentru efectuarea de astfel de teste, la această dată se testează şi câte 80 - 100 de persoane zilnic.

"La nivelul SAJ Vaslui a fost suplimentat numărul de echipaje la Vaslui şi Bârlad cu câte un echipaj pe tura de 24 ore, pentru a face faţă numărului crescut de solicitări pentru efectuarea de teste rapide. Am prevăzut încă din luna ianuarie acest lucru, motiv pentru care nu a fost nevoie de anularea concediilor de odihnă pe luna februarie", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Conforma datelor furnizate de autorităţile sanitare, 40% dintre teste sunt pozitive, iar aproximativ o jumătate dintre pacienţii depistaţi cu noul coronavirus prezintă simptome uşoare şi se tratează la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.