Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește numărul persoanelor infectate cu noul Covid-19 la Buzău: 32 de cazuri la o casă de vârstnici

SANADOR
testare covid

Un număr de 32 de îmbolnăviri au fost raportate joi în Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” din Buzău. 23 de bolnavi sunt persoane asistate, iar 9 sunt angajaţi. Alte 9 focare de coronavirus sunt active în acest moment, la Buzău, relatează News.ro.

Citește și: Doi bărbați au provocat un incendiu, după ce au verificat o butelie de gaz cu bricheta: acum sunt în stare gravă

Joi, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a raportat cele mai multe îmbolnăviri de la debutul pandemiei, 64 dar şi două decese în rândul bolnavilor cu COVID 19. 32 dintre aceste îmbolnăviri sunt în complexul de servicii pentru persoane vârstnice Alexandru Marghiloman, aflat în subordinea Primăriei Buzău. 23 dintre bolnavi sunt dintre vârstnicii din azil, iar 9 sunt din rândul angajaţilor. În acest centru, trăiesc 34 de bătrâni în timp ce numărul personalului se ridică la 33.

În afara cazurilor, din acest azil, joi, a mai fost confirmată cu COVID 19 o asistentă din Secţia Cardiologie de la Spitalul Judeţean.

Potrivit ultimelor centralizări raportate de DSP Buzău, la acest moment, în acest judeţ sunt active 10 focare de coronavirus. La Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţia ATI sunt 13 cazuri de COVID 10, la Neonatologie sunt 3 pozitivi, la Biroul Vamal 3 cazuri, alte 10 confirmări fiind în două societăţi comerciale din Buzău.

De asemenea, focare de coronavirus mai sunt la azilul de la Cernăteşti unde sunt 4 persoane cu COVID-19, la căminul din Costeşti cu 33 de persoane pozitive, la azilul din Haleş unde sunt 23 de cazuri.

”În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii Coronavirusului. Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la la centrele pentru persoane vârstnice, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unităţii, asigurarea funcţionalităţii spaţiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaţilor prin medicul de familie ”, a transmis DSP Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.