Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește tensiunea la granița Rusiei: Estonia începe să construiască bariere temporare | HARTĂ

În Estonia, au început lucrările de construcție a barierelor temporare la primele tronsoane ale graniței terestre cu Rusia la Narva din nord-estul țării, precum și pe malurile râului Piusa în sud-estul republicii, informează Interfax.

Urmas Elm, șeful sediului operațional al Prefecturii de Est, a declarat reporterilor că granița dintre Estonia și Rusia din nord-est este în mare parte blocată de o barieră naturală de apă. A început consolidarea singurului tronson de teren din albia râului Narva, unde riscul trecerii ilegale a frontierei este cel mai mare.

Departamentul de frontieră a cartografiat zece secțiuni, unde vor trebui întinse în total 40 de kilometri de obstacole de sârmă ghimpată.

Lucrările la construcția de garduri temporare decurg într-un ritm accelerat din cauza crizei migrației de la granița dintre Belarus și Polonia.

Lungimea totală a graniței Estonia-Ruse este de 338 de kilometri, dintre care 76 de kilometri trec de-a lungul râului Narva și 127 de kilometri de-a lungul lacului Peipsi. Granita terestră lungă de 135 km trece în principal prin teren dificil și în zone de pădure, unde natura însăși servește ca o barieră naturală pentru contravenienți și, prin urmare, este cu adevărat necesară construirea infrastructurii de frontieră pe 115 km.

Conform planului aprobat anterior, construcția la granița cu Rusia ar trebui să fie finalizată până în 2026.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.