Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creştere alarmantă a numărului de crime cu caracter rasist în perioada campaniei lui Donald Trump

Donald Trump

Statele Unite au cunoscut odată cu campania electorală a lui Donald Trump o creştere puternică a crimelor şi delictelor cu caracter rasist sau având ca ţintă un anumit grup social, a informat luni poliţia americană, scrie AFP. Potrivit acestui raport anual prezentat de FBI, infracţiunile motivate de prejudecăţi împotriva unei comunităţi etnice, religioase, sexuale sau de alt fel au crescut cu aproape 5% în 2016 în raport cu 2015, de la 5.850 la 6.121.

Dacă se consideră numai trimestrul al patrulea (octombrie-decembrie) 2016, în jurul alegerilor prezidenţiale de la 8 noiembrie, această majorare este însă de aproape 26%. Şase victime din zece au fost ţintă din cauza rasei lor. Crimele motivate de ura faţă de o religie au cunoscut, de asemenea, o creştere în 2016, vizându-i în special pe evrei şi musulmani.

Donald Trump a desfăşurat o campanie prezidenţială populistă, insistând pe teama faţă de străini şi legând constant criminalitatea de minorităţile provenite din imigraţie. Actualul preşedinte american a fost criticat pentru încurajarea grupărilor de extremă dreaptă şi pentru promovarea tensiunilor rasiale din ţară.

În Statele Unite, "hate crimes" grupează o întreagă serie de infracţiuni criminale aparte, mergând de insulte la crime, trecând prin hărţuire sau agresiuni. Victimele au în comun faptul că au fost alese ca ţintă din cauza apartenenţei, reale sau presupuse, la un grup social sau la o religie, ori din cauza identităţii sexuale sau a infirmităţii lor, cofnorm Agerpres. Aceste fapte considerate deosebit de revoltătoare sunt urmărite de justiţia federală ca delicte şi crime însoţite de circumstanţe agravante, ceea ce înăspreşte semnificativ pedepsele pronunţate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.