Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creştere considerabilă a ratei mortalităţii din Italia în 2015; autorităţile caută explicaţii

italia

Rata mortalităţii din Italia a crescut considerabil în primele opt luni din 2015, de la o medie de 50.000 de decese pe lună la 55.000, iar specialiştii în demografie nu reuşesc încă să explice acest fenomen, transmite AFP miercuri, menţionând că autorităţile sanitare fac o analiză cu spitalele pentru a elucida problema. 

De la începutul anului şi până în august s-au înregistrat 444.658 de decese, faţă de aproximativ 400.000 în perioada similară din 2014, arată datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică. 

Dacă se menţine în continuare această tendinţă, numărul total de decese din 2015 ar putea ajunge la 667.000, depăşind cifrele din ultimii zece ani, care au variat între 547.000 şi 612.000. Chiar şi în anul 2003, în care temperaturile extrem de ridicate din vară au mărit mortalitatea, numărul total de decese a fost de 586.000. 

Unii pun vina pe cazurile de gripă, în contextul în care campania de vaccinare din 2014 a fost puternic perturbată de îndoielile legate de anumite loturi de vaccin. Dar autorităţile au raportat doar 8.000 de cazuri suplimentare de decese provocate de gripă, în timp ce statisticile arată că au existat în total 23.000 de decese în plus faţă de medie, indiferent de cauze. 

De asemenea, nici canicula din iulie nu poate fi o explicaţie pentru cele 10.000 de decese suplimentare faţă de medie din acea perioadă. 

'Trebuie să înţelegem dacă ne aflăm în faţa unei îngrijorătoare inversări de tendinţă', a declarat, pentru ziarul 'La Repubblica', expertul în demografie Alessandro Rosina, adăugând că populaţia Italiei, 'tot mai bătrână, este deosebit de sensibilă la condiţiile de climă şi la funcţionarea statului-providenţial'. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.