Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creştere semnificativă a cazurilor de infecţii respiratorii - Vizitarea pacienţilor, restricţionată la SJU Miercurea-Ciuc

Journal of Infectious Diseases
plamani covid

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc luând decizia ca vizitarea pacienţilor să fie restricţionată în toate secţiile.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în săptămâna 22-28 ianuarie au fost raportate 5045 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu aproape 1400 mai multe decât în săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 3666 de cazuri.

Aceasta a precizat că a crescut şi numărul medicilor din judeţ care au raportat cazurile de infecţii respiratorii, de la 112 la 131.

Din cele 5045 de cazuri de infecţii respiratorii superioare, doar trei au necesitat spitalizare.

De asemenea, a crescut considerabil şi numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie, în perioada menţionată fiind înregistrate 483 de cazuri, faţă de 281 raportate în săptămâna anterioară.

Dr. Tar a adăugat că se înregistrează o creştere şi a cazurilor de gripă, de la 21 la 27 de pacienţi, dar a ţinut să precizeze că numărul este mai mare, dar nu toţi pacienţii cu infecţii respiratorii sunt testaţi de către medicii de familie.

Din cele 27 de cazuri cu gripă, 16 au necesitat spitalizare, până în prezent nefiind raportat niciun deces la pacienţii testaţi pozitiv la virusurile gripale.

"Se vede şi din relatările medicilor de familie şi ale colegilor de la spital că este o creştere şi timpul acesta foarte geros a contribuit la creşterea numărului de îmbolnăviri respiratorii şi preponderent infecţii respiratorii superioare neidentificate, pentru că nu au fost testaţi mai mulţi", a spus dr. Tar.

Ea a mai arătat că în ultimele şapte zile s-au înregistrat şi 15 cazuri de COVID, tendinţa fiind una de stagnare.

În contextual creşterii cazurilor de infecţii respiratorii, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc va restricţiona, de joi, vizitarea pacienţilor din toate toate secţiile.

"Din cauza creşterii cazurilor de gripă şi pentru protecţia pacienţilor se instituie restricţie de vizitare a pacienţilor pe toate secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, începând cu 1 februarie 2024. Vizitarea pacienţilor este posibilă numai cu acordul scris al medicului curant. Apelăm la înţelegerea bolnavilor şi aparţinătorilor", se arată în informarea transmisă de SJU Miercurea-Ciuc.

Şi la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc s-a restricţionat, de mai multe zile, vizitarea pacienţilor, aceasta putând să se facă doar cu acordul medicului curant şi cu respectarea măsurilor de limitare a transmiterii infecţiilor. A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.