Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creştere semnificativă a numărului solicitanţilor de cetăţenie română prin Consulatul României de la Bălţi

romania moldova

Numărul persoanelor din Republica Moldova care solicită să devină cetăţeni români şi al celor care obţin cetăţenia şi depun jurământul de credinţă faţă de România a crescut semnificativ, a declarat, pentru Agerpres, consulul general al României la Bălţi, Mihai Baciu. Potrivit acestuia, numărul solicitărilor la Consulatul României la Bălţi, care deserveşte municipiul Bălţi şi un număr de 17 raioane, a înregistrat o creştere importantă după eliminarea taxelor consulare, conform Agerpres.

"Acum avem mult mai multe cereri decât, să zicem, în urmă cu zece luni sau un an. Atunci, mulţi plecau la Iaşi pentru că erau taxe consulare la noi. La Iaşi era gratuit. (...) După ridicarea taxelor consulare, că nu mai sunt taxe deloc acum, toţi vin la mine aici, mă refer la zona mea. Avem o cantitate de muncă foarte mare, dar nu avem suficienţi funcţionari", a afirmat Baciu. Diplomatul român susţine că, săptămânal, 400-500 de cetăţeni moldoveni depun jurământul de credinţă obligatoriu la obţinerea cetăţeniei române.

Populaţia din Bălţi şi din raioanele limitrofe deservită de Consulatul României este, potrivit consulului general Mihai Baciu, de aproximativ un milion de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.