Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere semnificativă marți la Bursa de Valori București

patriabank.ro
Bursa de Valori Bucureşti bvb

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti a înregistrat marţi cea mai bună şedinţă de tranzacţionare din septembrie anul trecut, urcând cu 1,56%, conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar.

Benchmark-ul a fost tras în sus de emitenţi precum Electrica (4%), Banca Transilvania (4%), TeraPlast (2,5%), Romgaz (1,8%), Aquila Part Prod (1,5%), OMV Petrom(1,4%) şi One United Properties (1,3%). Doar Purcari (-0,1%) şi Digi Communications (-0,2%) au consemnat pierderi, potrivit mediafax.

Cu dinamica de marți, BET revine „pe verde” în 2024, cu un avans de 0,04% de la începutul anului încoace. Luni, după patru sesiuni de scădere, indicele a crescut timid cu 0,1%, înregistrând la final de zi o depreciere de circa 1,5% anul acesta.

Dintre indicii de la BVB, au consemnat marți scăderi doar BET-FI (-0,55%), unde sunt incluse societăţile de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea, şi BETAeRO (-0,09%), indice consultativ pentru pepiniera segmentului principal. Creşterile au ajuns, în schimb, la 0,89% pe BET-BK, 1,44% în cazul BETPlus şi 1,38% pentru ROTX.

Susţinută de încă o tranzacţie specială (Deals) cu acţiuni Hidroelectrica, lichiditatea pe segmentul de acţiuni a depăşit din nou pragul de 100 de milioane de lei, a cincea oară în ultimele şase sesiuni de tranzacţionare. Mai exact, rulajul a însumat 185,4 milioane de lei pe acţiuni, iar pe toate instrumentele financiare a fost de circa 200 de milioane de lei.

Prin comparaţie, media zilnică de lichiditate din 2023 a fost de 100 de milioane de lei pe acţiuni şi 154 de milioane pe toate instrumentele disponibile la BVB.

Acţiunile Hidroelectrica (H2O), în urcare cu 0,66%, au fost tranzacţionare marţi pe un rulaj de 117,4 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.