Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere serioasă a cifrei de afaceri din servicii în primele opt luni ale anului

grafic crestere

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele opt luni, faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută cu 38,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 33,5%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În perioada 1.I-31.VIII.2021 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor serie brută a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 31,1%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+44,9%), comerţul cu autovehicule (+35,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+25,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+23,6%)", arată datele INS.

În primele opt luni, comparativ cu perioada similară din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 28,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei serie brută în primele opt luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 38,8% mai mare comparativ cu perioada similară din 2020, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+46,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+42,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+38,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+26,5%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+15,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele opt luni 2021 a înregistrat o cifră de afaceri cu 33,5% mai mare comparativ cu perioada similară de anul trecut.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor serie brută în luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-17,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-9,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 2,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,0% datorită creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,6%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,1%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,7%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-4,3%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna august 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor serie brută în luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, a înregistrat o creştere cu 13,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+31,6%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+23,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+20,8%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna august 2021 a înregistrat o creştere cu 11% faţă de luna august 2020.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei serie brută în luna august 2021 a înregistrat o cifră de afaceri cu 42,8% mai mare comparativ cu luna august 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+54,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+47,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+36,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+22,5%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+21,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna august 2021 a crescut cu 46,1%, comparativ cu luna august 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.