Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşterea dobânzilor pune presiune asupra ratingurilor suverane, avertizează agenţia de evaluare financiară S&P Global

www.twitter.com
S&P Global

Un număr crescut de ţări este posibil să vadă cum ratingurile lor suverane vor fi supuse la presiuni, pe măsură ce creşterea globală a nivelului dobânzilor le afectează finanţele şi aşa tensionate, a avertizat agenţia de evaluare financiară S&P Global, transmite Reuters.

Potrivit unui nou raport publicat miercuri de analiştii S&P Global, Italia, o ţară cu o povară ridicată a datoriei externe, ar putea să se confrunte cu cea mai mare notă de plată cu datoria externă, ca procent din PIB, din ultimul deceniu fără ajutorul Băncii Centrale Europene. De asemenea, Ucraina, Brazilia, Egiptul, Ghana şi Ungaria sunt cele mai vulnerabile economii emergente, potrivit Agerpres.ro.

"Creşterea dobânzilor pare a fi o provocare fiscală pentru o minoritate de economii dezvoltate şi pentru cel puţin şase din 19 economii emergente" susţin analiştii S&P, care au plecat de la ipoteza că costurile cu împrumuturile vor creşte cu aproximativ 300 de puncte de bază în următorii trei ani.

În luna aprilie, Standard & Poor's a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3, pentru datoria pe termen lung şi scurt în moneda locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă. Potrivit agenţiei de evaluare, angajamentul autorităţilor române faţă de reforme şi procesul de consolidare fiscală va continua să fie ancorat de angajamentele asumate în cadrul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă şi procedurii de deficit excesiv care este în derulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.