Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşterea economică pe plan global ar putea fi afectată semnificativ din cauza epidemiei virusului Covid-19, avertizează OECD

euronews.com
OECD

Creşterea economică pe plan global ar putea fi afectată semnificativ din cauza epidemiei virusului Covid-19, avertizează Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), anunță MEDIAFAX.

Experţii OECD au revizuit în scădere creşterea economică la nivel mondial în 2020, fiind estimată acum la 2,4%, comparativ cu estimările de 2,9% din noiembrie 2019. Dar, în cazul unei epidemii "mai intense", creşterea economică ar putea scădea la 1,5%.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

"Mesajul principal al acestui scenariu de scădere este că multe ţări vor ajunge la recesiune, de aceea îndemnăm să fie implementate cât mai rapid măsuri în zonele afectate", a declarat Laurence Boone, economist-şef al OECD, citat de BBC.

Conform estimărilor, creşterea economică pe plan mondial ar putea reveni la 3,3% în anul 2021 în cazul în care epidemia de coronavirus izbucnită în China şi alte boli vor fi ţinute sub control.

Citește și: După ce au golit rafturile, speriați de coronavirus, românii vor să dea marfa înapoi

Săptămâna trecută, principalele burse internaţionale au avut cele mai slabe performanţe de după criza financiară din 2008, înregistrând scăderi de 1.500 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.