Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea economică potențială a Chinei va fi sub 6% în următorii cinci ani

pixabay.com
diverse, grafice, economie

Creșterea economică potențială a Chinei va fi sub 6% în următorii cinci ani, a declarat, sâmbătă, Liu Shijin, consilier pentru politici la banca centrală a Chinei, anunță agenția de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Economia chineză ar putea crește într-un ritm cuprins între 5% și 6% din 2020 până în 2025, a afirmat Liu, în cadrul unei conferințe la Beijing.

Politica monetară a Chinei este deja destul de relaxată, iar încercarea de a stimula economia să crească peste potențial ar putea provoca „căderea de pe o stâncă”, a completat el.

Citește și: Patru mineri au murit, după ce o stâncă a căzut şi i-a blocat în subteran, într-o mină de aur din Africa de Sud

Creșterea economică a Chinei a încetinit mai mult decât era anticipat în cel de-al treilea trimestru din 2019, la 6% în ritm anual. Aceste este cel mai slab ritm de creștere din ultimii aproape 30 de ani, evoluție situată la pragul de jos al țintei guvernamentale pentru întreg anul 2019, de 6,0% - 6,5%.

În pofida problemelor din economie, factorii decidenți de la Beijing au rămas reticenți în a crea prea multă monedă de teama creșterii riscurilor financiare, având în vedere nivelurile deja ridicate ale datoriei.

Yi Gang, guvernatorul băncii centrale chineze, a reiterat săptămâna trecută într-un articol în presa de partid că Beijingul nu va recurge la relaxare cantitativă (tipărire de bani - n.r.) și că se angajează să mențină o politică monetară prudentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.