Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea gradului de acces a elevilor din învățământul preuniversitar la procesul de învățare on-line

dd
dd

Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de beneficiar, derulează prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă cu titlul ”Creșterea gradului de acces a elevilor din învățământul preuniversitar la procesul de învățare on-line prin dotarea acestora cu echipamente de tipul tabletelor școlare”.

Proiectul se desfășoară în Municipiul București, începând cu data de 26.04.2021 și data 26.01.2022. Contractul a fost semnat la data de 26.04.2021 și are o valoare totală de 51.656.819,11 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 47,063,218.36 lei.

Obiectivul general

Obiectivul general al proiectului este asigurarea în bune condiții a serviciului public de educație și accesul egal la educație pentru cei peste 31.000 elevi încadrați în învățământul preuniversitar (primar și secundar) din Sectorul 4 al Municipiului București printr-o soluție unitară: dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare conectate la  Internet, dotarea tuturor celor 1.030 de săli de clasa din unitățile de învățământ țintă cu echipamente care permit desfășurarea procesului didactic în mediul online și o platformă educațională pentru gestionarea întregului proces.

Vor beneficia de aceste dotări 28.980 de elevi și 2.555 de cadre didactice, din cadrul a 39 de unități de învățământ, fiind dotate de asemenea și 1.030 de săli de clasă. Proiectul va genera astfel un efect pozitiv pe termen scurt, mediu și lung pentru grupul țintă, contribuind la reducerea decalajului ca  urmare a situației sociale a elevilor/cadrelor didactice și asigurarea de condiții pentru desfășurarea procesului didactic în mediul online, precum și creșterea calității actului educațional și accesul egal la o educație de calitate pentru toți, reducerea impactului restricțiilor datorate pandemiei la nivel social și economic.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.