Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea pensiilor - Pensia minimă crește de la 704 lei la 800 de lei

club.commonhealth.com.tw
pensie

Pensia minimă crește de la 704 lei, cât este în prezent, la 800 de lei, după ce punctul de pensie va crește și el, de la 1 septembrie, de la 1.365 de lei, cât este acum, la 1.440 de lei, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, notează Mediafax.

„Avem majorarea punctului de pensie, începând cu 1 septembrie, de la 1.365 de lei la 1.442 de lei, majorarea pensiei de la minime de 704 lei, la 800 de lei”, a anunțat, în ședința de Guvern, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Premierul Ludovic Orban a intervenit și a explicat de ce nu se pot crește pensiile etapizat sau direct proporțional cu sumele primite de pensionari.

„Am văzut o întreagă discuție legată de modul în care să se facă această majorare. Mulți au spus să creștem pensiile mici, să facem o creștere direct proporțională cu mărimea pensiilor. Acest lucru nu este posibil, pentru că principiul care stă la baza acordării pensiilor pe contributivitate este principiul contributivității. Noi nu doar mărim pensiile, ci majorăm punctul de pensie. Dacă am face o majorarea diferențiată, procentual la nivelul pensiilor, practic am crea niște nedreptăți imense și am încălca grosolan principiul contributivității”, a spus Orban.

La rândul său, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat, în ședința de Guvern, că majorând punctul de pensie, practic cresc și pensiile speciale.

„Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivității, care prin schimbarea anunțată de domnul ministru Cîțu, în mod automat vor crește, respectiv o parte care consistentă care vine de la bugetul de stat și care în mod evident nu are niciun impact”, a spus Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.